Soundtrack.bg

Вижте Тимъти Шаламе като Крал Хенри V по Уилям Шекспир

Netflix разпространи първи кадри от предстоящата драма „Кралят“ по Уилям Шекспир.

Стрийминг платформата Netflix разпространи първи трейлър на историческата драма „Кралят“, базирана върху произведението „Крал Хенри V“ на великия британски автор Уилям Шекспир. В главната роля влиза младият 23-годишен американски актьор Тимъти Шаламе, който определено среща едно от най-големите предизвикателства в кариерата си до този момент. Режисьор на филма е Дейвид Мишод, а участие в него взимат още Робърт Патинсън, Бен Менделсън, Джоел Еджъртън, Дийн-Чарлс Чапман, Лили-Роуз Деп, Шон Харис и други.

В „Кралят“ Тимъти Шаламе влиза в ролята на Хал – наследникът на короната, който обаче не таи особено големи амбиции към трона. Вместо това, Хал предпочита да живее сред обикновените хора, обръщайки своя гръб към лукса и битието на благородник.

Всичко за него обаче се променя след смъртта на тираничния му баща. Хал получава короната и приема името Хенри V. От този момент нататък, той е принуден да се справи с тежкото наследство на своя баща, включващо война и трудна политическа обстановка.

Една от най-важните роли в продукцията е поверена на Джоел Еджъртън. Той влиза в обувките на рицаря Джон Фолстаф, който се превръща в най-близкия и доверен съветник на новия крал. Именно негова е репликата, която чуваме и в трейлъра: „Кралят няма приятели, само последователи и врагове.“

Дъщерята на Джони Деп Лили-Роуз Деп играе Катрин – жената, към която Хенри V проявява интерес, докато новият Батман Робърт Патинсън ще изиграе Дофина – основният враг на краля. Бен Менделсън от своя страна е получил ролята на Крал Хенри IV.

„Кралят“ ще дебютира на голям екран по време на престижния кино фестивал във Венеция в началото на следващия месец. Филмът ще бъде пуснат и по избрани кина във Великобритания и Северна Америка. От Netflix се надяват, че това ще бъде една от продукциите на стрийминг платформата, която ще се бори за „Оскар“.