Soundtrack.bg

Музиката на Tool най-сетне е достъпна в стрийминг платформите

Легендарните Tool най-накрая качиха музиката си в стрийминг платформите.

Стрийминг платформите са не само бъдещето, но вече и настоящето, що се отнася до слушането на музика. Физическите носители отстъпват място на дигиталните формати, като това е напълно нормално с развитието на технологиите.

По една или друга причина, американските рок легенди Tool дълго време отказваха да качат своята музика в стрийминг платформите. Трикратните носители на „Грами“ дълго време бяха увещавани от феновете си да предприемат такава стъпка, но отказвайки да го сторят.

Сега обаче нещата се промениха, защото музиката на Tool вече е достъпна в най-големите стрийминг платформи. Албумите ‘Opiate’, ‘Undertow’, ‘Ænima’, ‘Lateralus’ и ‘10,000 Days’ вече са налични за слушане по един значително по-удобен начин.

В социалната мрежа Facebook Tool пуснаха линк, който ви позволява да изберете предпочитания от вас начин за слушане или дигитален даунлоуд.

Междувременно остава съвсем малко до излизането на дългочакания пети студиен албум на Tool. Проектът носи името ‘Fear Inoculum’ и ще излезе на 30 август. Албумът най-вероятно ще включва двете нови песни, които бандата представи пред феновете на последните си концерти – „Invincible“ и „Descending“. За Tool това е първи албум от цели 13 години насам.

Новият албум на Tool е продуциран от Джо Барези и мастериран от Боб Лудвиг. Това са същите хора, които работиха и върху последния засега студиен проект на бандата – ‘10,000 Days’ от 2006 година. Разбира се, трудно е да прогнозираме какво можем да очакваме от новата музика на Tool, имайки предвид, че паузата от 13 години би могла да доведе до сериозна промяна в звученето на групата.

Tool са основани в началото на 90-те години в Лос Анджелис. С времето бандата успява да се отличи от останалите, благодарение на своите експериментални и комплексни музикални концепции. Фронтменът на Tool Мейнард Джеймс Кийнън е добре познат и от работата си по други проекти, като например A Perfect Circle и Puscifer.