Soundtrack.bg

Вижте кадри от сериала, разказващ за Wu-Tang Clan

Вече можем да видим първи трейлър на очаквания с интерес от хип-хоп феновете Wu-Tang: An American Saga.

Историята на легендарните Wu-Tang Clan оживява на екран. Стрийминг платформата Hulu разпространи първи трейлър на продукцията Wu-Tang: An American Saga – сериал в десет епизода, който ще ни запознае отблизо с пътя, извървян от бандата до върховете на хип-хопа.

Сериалът е вдъхновен от книгата The Wu-Tang Manual и нейното продължение Tao of Wu, написани лично от най-голямата креативна сила в Wu-Tang Clan – RZA. Историята разказва за първите стъпки в рап музиката, която групата прави в Ню Йорк в началото на 90-те години на миналия век. Тогава властите в Голямата ябълка водят неравна битка с наркотиците и високата престъпност, като за мнозина рап музиката е единствен изход от това. Колкото и да е банално за мнозина, именно това е историята на Wu-Tang Clan – група от млади чернокожи мъже, които се отказват от бъдеще на престъпници, за да се посветят на музиката. Един от създателите на сериала е самият RZA, което би трябвало да ни говори, че можем да очакваме максимална автентичност на сюжета.

Вижте трейлъра:

Wu-Tang Clan навлизат с пантите в рап индустрията през 1993 година, когато издават своя дебютен албум – Enter the Wu-Tang (36 Chambers). И до днес този албум е смятан за един от най-добрите в цялата история на хип-хоп музиката и е считан за абсолютна класика. През миналата година Enter the Wu-Tang (36 Chambers) бе обявен за тройно платинен.

С роли в Wu-Tang: An American Saga са Шамийк Мур (Spider-Man: Into the Spider-Verse), Аштън Сандърс (Moonlight), Сидик Саундърсън (Messiah), Золий Григс (Ballers), Ерика Алекзандър (Get Out) и Маркъс Календър (Power). Изпълнителен продуцент на проекта е Брайън Грейзър, който вече е работил успешно над други музикални драми като „Осмата миля“ и „Империя“.

Wu-Tang: An American Saga стартира на 4 септември в каталога на Hulu, като продукцията определено е в графа „задължителни“ за феновете на рап музиката.