Soundtrack.bg

Сериалът по „Властелинът“ с първо име в актьорския състав

Австралийката Маркела Кавена е първото попълнение в актьорския състав на сериала по „Властелинът на пръстените“.

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ на Amazon ще бъде най-скъпият в историята, а продукцията вече има и първо попълнение в своя актьорски състав. Това е австралийската актриса Маркела Кавена, която ще влезе в ролята на Тира – изцяло нов персонаж, който не присъства в произведенията на Дж. Р.Р. Толкин.

Маркела Кавена не е позната на широката публика по света, но е известно име в родината си Австралия. Тя е участвала в местната продукция Romper Stomper, както и в продукциите на BBC Picnic at Hanging Rock и The Cry.

Както споменахме, сериалът на Amazon ще бъде реализиран с рекорден бюджет. Очаква се той да достигне поне 1 милиард долара, което го поставя далеч пред всеки един друг сериал в историята. В сделката, включена от Amazon, се предвижда шоуто да бъде от поне пет сезона.

Маркела Кавена
Маркела Кавена

Тук е моментът да припомним, че предстоящото шоу няма да бъде базирано на събитията от самия роман „Властелинът на пръстените“. Разбира се, историята ще бъде основана на материали, написани от фентъзи великана Дж. Р.Р. Толкин, но се очаква сюжетът да ни върне много години преди събитията от „Властелинът“.

В началото на този месец Amazon потвърдиха, че режисьор на първите два епизода на сериала ще бъде Джей Ей Байона, който през миналата година режисира блокбъстъра „Джурасик свят: Падналото кралство“.

„Нямам търпение да отведа зрителите на пътешествие в Средната земя, откривайки чудесата на Втората епоха. Тази история досега не е разказвана“, заяви Джей Ей Байона в кратко изявление.

Снимките на шоуто ще стартират в Нова Зеландия, където преди години бяха заснети и филмите на Питър Джаксън. Преди време един от шефовете на Amazon Дженифър Салке сподели в интервю, че има надежди сериалът да дебютира през 2021 година. Шоуто ще бъде налично за гледане в стрийминг платформата на Amazon.