Soundtrack.bg

Предисторията на „троновете“: ще има Старк, но не и Ланистър

Фентъзи авторът Джордж Р.Р. Мартин внесе повече яснота около предстоящата предисторията на „Игра на тронове“.

Както знаем още от известно време насам, в момента се работи върху първия спиноф от сериала на HBO „Игра на тронове“. Проектът все още няма официално обявено име, но сме наясно, че действията в него се развиват няколко хилядолетия преди тези в „троновете“.

Авторът на „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин даде интригуващо интервю за Entertainment Weekly, разкривайки някои интересни детайли около предстоящия сериал. Той обясни, че в предисторията ще видим ранни представители на дома Старк, но няма да има такива от дома Ланистър, тъй като по това време те все още не са съществували като род.

Освен това, феновете на драконите ще останат разочаровани, тъй като тези забележителни създания също няма да присъстват в историята. Ще има обаче други вълнуващи животни, които ще допълнят пейзажа, разкри Мартин.

„Връщаме се към времето, когато има около сто малки кралства“, разкрива американският писател.

„Старките определено ще бъдат там. Ланистър все още ги няма, но Кастърли Рок определено е там“, добавя писателят.

Без дракони в предисторията на „Игра на тронове“

Както вече споменахме, в предисторията няма да можем да се насладим на величието на драконите, но ще има различни праисторически и митични създания, като например мамути, разкрива Джордж Р.Р. Мартин. Той добавя, че отново ще видим ужасяващите бели бродници, както и любимите на феновете вълчища.

Подобно на първите сезони на „Игра на тронове“, предисторията на сериала няма да се фокусира върху няколко определени персонажа, а по-скоро ще има богата палитра от различни такива.

Все още предисторията няма обявено име, но вече има предположения в тази посока.

„Дочух, че сериалът би могъл да се казва „Най-дългата нощ“. Това е вариант, срещу който нямам нищо против. Би бил доста добър“, заяви американският автор.

Въпреки твърде противоречивия финален сезон на „Игра на тронове“, очаква се новото шоу да предизвика сериозен интерес сред феновете.