Soundtrack.bg

Адам Ламбърт не очаква да има продължение на „Бохемска рапсодия“

Ще има ли продължение на „Бохемска рапсодия“? Адам Ламбърт не вижда смисъл от това.

Адам Ламбърт е на мнение, че по всяка вероятност няма да има продължение на „Бохемска рапсодия“, въпреки безспорния успех на филма. Поне според изпълнителя, няма особено голям смисъл от втори филм, посветен на Queen и Фреди Меркюри.

Ламбърт, който пътува и пее с Queen от 2012 година насам, се обяви против подобна идея, давайки интервю за NME.

„Какво би представлявал такъв филм? Продължение? Как би проработило това? Поне за мен няма смисъл, но и не съм чувал нищо за това“, коментира Ламбърт.

Той добави: „Но някакси това ме съмнява. Някакси… не съм сигурен за какво точно би разказвал още един филм.“

Мнението на Адам Ламбърт идва след изявлението на приближения до Queen режисьор Руди Долезал, който бе разкрил, че вече дори се работи върху евентуално продължение на „Бохемска рапсодия“.

Успехът на „Бохемска рапсодия“ е безспорен. Филмът се превърна в най-печелившият музикален биографичен филм в историята, представяйки се колосално в боксофиса. Лентата спечели и общо четири награди „Оскар“, включително за главна мъжка роля за Рами Малек като Фреди Меркюри.

Според думите на режисьора Руди Долезал, мениджърът на Queen Джим Бийч иска да бъде заснето продължение на филма. В него ще се разказва за времето на бандата след легендарното й Live Aid изпълнение през 1985 година. Официално потвърждение от страна на Queen по този въпрос обаче няма.

Междувременно Адам Ламбърт призна, че за него е било истинска чест да пее с Queen по време на церемонията за връчване на наградите „Оскар“. Припомнете си това изпълнение тук.

„Бях спокоен, отчасти и заради това, че това са песни, които сме изпълнявали милиони пъти. Чувствах се много добре с Роджър и Брайън на сцената. Те вече са мое семейство. Казвах си – „Окей, просто не гледай към тези огромни кино звезди пред теб, защото ще се разсееш.“ Вместо това си казах да се фокусирам върху песните.“