Soundtrack.bg

Queen и Адам Ламбърт вдигнаха на крака „Долби Тиътър“ (ВИДЕО)

Легендарните Queen и вокалистът Адам Ламбърт наелектризираха „Долби Тиътър“ на „Оскарите“ тази нощ.

Рами Малек спечели „Оскар“ за най-добра мъжка роля за „Бохемска рапсодия“, където талантливият актьор се превъплъти в образа на легендарния фронтмен на Queen Фреди Меркюри. Сякаш като знамение за това, което предстои да се случи, самата церемония започна с изпълнение на самите Queen, а в ролята на вокалист влезе Адам Ламбърт.

Изпълнението на Queen и Адам Ламбърт действително успя да наелектризира публиката. Тяхното изпълнение стартира с взривното парче „We Will Rock You“, което вдигна големите звезди в залата на крака. Песента бе последвана от изпълнение на друга класика на Queen – „We Are the Champions“, която вероятно самият Рами Малек си е припявал, след като прибра „Оскар“-а за най-добра мъжка роля.

Музикалната програма на „Оскарите“ тази година предложи и други убийствени моменти.

Такъв например бе красивото и нежно изпълнение на Брадли Купър и Лейди Гага на парчето „Shallow“ от съвместния им филм „Роди се звезда“. Лейди Гага не успя да спечели статуетката за ролята си във филма, макар да бе номинирана за най-добра женска роля, но за сметка на това поп звездата спечели „Оскар“-а за най-добра оригинална песен за „Shallow“.

Брадли Купър от своя страна бе номиниран за най-добра мъжка роля за „Роди се звезда“, но както уточнихме, статуетката отиде в ръцете на Рами Малек.

След като взе „Оскар“-а в ръцете си, Лейди Гага не пропусна да изрази благодарността си към Брадли Купър, който е нейн партньор не само във филма, но и в парчето.

„Брадли – няма нито един друг човек на тази планета, освен теб, който можеше да изпее тази песен с мен“, заяви Гага в речта си. Тя добави: „Всичко което мога да кажа е, че това е упорита работа. От дълго време работя упорито и… не става дума за победа. Става дума за това да не се предаваш. Ако имате мечта, преследвайте я.“