Soundtrack.bg

Решението за Бран Старк е било на Джордж Мартин

Самият Джордж Р.Р. Мартин е взел решение Бран Старк да бъде новият крал на Вестерос.

Кой ще седне на Железния трон? Това бе най-често задаваният въпрос преди началото на финалния осми сезон на „Игра на тронове“. В самия край се оказа, че Железен трон вече няма да има, тъй като Дрогон не остави нищо от него. Но пък нов крал имаше и това, изненадващо за мнозина, се оказа Брандън Старк.

Сигурно помните добре какво се случи. Скоро, след като превзе Кралски чертог, Денерис Таргариен бе пронизана в сърцето от Джон Сноу. Това остави Вестерос без действащ владетел. Представителите на различните кралства се събраха, за да изберат такъв. По предложение на Тирион Ланистър, за крал на Вестерос бе избран Бран Старк – име, което рядко попадаше в повечето прогнози на феновете.

Авторите на сериала Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс отнесоха много критики за почти всички свои решения, свързани с последния сезон на „троновете“. За решението Бран да бъде крал, обаче, не можем да ги виним. Просто защото това решение не е тяхно.

Актьорът Айзък Хемпстийд-Райт, играещ Брандън Старк в „Игра на тронове“, сподели интересна информация. Той разкри, че решението за коронясването на неговия герой е лично на създателя на „Песен за огън и лед“ – Джордж Р.Р. Мартин. Сериалът отдавна изпревари книгите на американския писател, но решението за бъдещето на Бран е било взето отдавна.

„Дейвид (Беньоф) и Дан (Уайс) ми казаха за две неща, които Джордж Мартин е бил планирал по отношение на Бран. Първото е било разкритието за Ходор, а второто – че той ще стане крал“, сподели Хемпстийд-Райт пред HBO.

Младият актьор добави, че според него това е един подходящ финал за касовия сериал. „Беше наистина специално да съм въвлечен в нещо, което е част от визията на Джордж. Това бе един наистина хубав начин да приключим.“

Сега поне знаем, че явно и книгите на Джордж Р.Р. Мартин, ако той изобщо ги довърши, ще приключат по подобен начин. Нещо, което и самият автор заяви не толкова отдавна.