Soundtrack.bg

Нов грандиозен гаф във финала на „Игра на тронове“ (СНИМКИ)

Вместо кафе, този път видяхме минерална вода на снимачната площадка на „Игра на тронове“.

Тази нощ имахме възможността да гледаме големия финал на „Игра на тронове“. Шоуто на HBO приключи след цяло десетилетие в ефир, за добро или за лошо. Последният осми сезон на сериала завърши с дългочаканата развръзка, а дали тя бе достатъчно впечатляваща – това е друга тема.

Една от най-важните сцени в последната серия бе съветът в Кралски чертог, който трябваше да излъчи следващия крал на Вестерос. Ако сте гледали епизода, вече знаете какво точно се е случило. Любопитното е, че и финалът на шоуто не мина без сериозен гаф на снимачната площадка.

Сигурно помните, че по време на четвърти епизод видяхме чаша с кафе, която стоеше до Денерис Таргариен на масата в Зимен хребет. Тогава всички медии гръмнаха, че авторите на шоуто са забравили чаша от „Старбъкс“ на видно място в сцената. Впоследствие стана ясно, че това май не е точно „Старбъкс“, но надали и това бе най-важното.

Сега упражнението бе повторено, макар и този път с бутилки минерална вода. По-наблюдателните забелязаха, че въпросните бутилки стояха до краката на някои от актьорите, пресъздаващи сцената със съвета в последната серия.

Когато се случи гафът с кафето, HBO реагираха бързо и използваха технологиите, за да махнат въпросната чаша от епизода. Изпълнителният продуцент на сериала Бърни Колфийлд от своя страна се пошегува, че „ако това е най-лошото нещо, което намират, явно сме в добра форма“.

Е, предполагаме, че сега и бутилките минерална вода ще трябва да се махнат от финалния епизод.

Разбира се, това е най-малкият проблем на финалния сезон на „троновете“. Както и се очакваше, феновете не останаха особено впечатлени от завършека на шоуто, особено имайки предвид досега изградените очаквания. Със сигурност качеството на последния осми сезон ще бъде дълго дискутирано, дори след финала на сериала. Междувременно, вече можем да се ориентираме към „Западен свят“, където вече има първи трейлър на трети сезон.