Soundtrack.bg

Венсан Касел влиза в „Западен свят“

Френската звезда Венсан Касел е най-новото попълнение към сериала на HBO „Западен свят“.

Един от секссимволите на европейското кино Венсан Касел е най-новото попълнение в актьорския състав на „Западен свят“. Хитовият сериал на HBO ще се завърне с трети сезон през следващата година, а днес феновете на шоуто бяха развълнувани от наистина интригуващи новини.

На този етап продуцентите на сериала не издават подробности относно ролята на французина, но Deadline съобщава, че Касел ще бъде един от новите злодеи в сюжета на „Западен свят“.  Той ще бъде с основна роля в сериала, а няма просто да гостува в някой друг епизод, допълва изданието.

Сред останалите нови попълнения в трети сезон на „Западен свят“ е и американският актьор Арън Пол, който придоби известност с ролята си на Джеси Пинкман в супер успешния сериал Breaking Bad. Сред вече утвърдените имена в продукцията можем да споменем Ед Харис, Ивън Рейчъл Уд, Джефри Райт, Танди Нютън и други.

„Чувстваме се невероятно развълнувани да работим с Венсан Касел“, довериха авторите на „Западен свят“ Джонатан Нолан и Лиса Джой. „Отдавна сме негови фенове и сме развълнувани, че той ще бъде част от екипа на шоуто“.

С два излъчени сезона до този момент, „Западен свят“ бързо се превърна в един от най-успешните сериали в настоящия момент. Шоуто е 21 пъти номинирано за награда „Еми“ за своя втори сезон, печелейки три статуетки.

Венсан Касел е сред най-именитите актьори на съвременното френско кино. Носител е на награда „Цезар“ за участията си в Mesrine Part 1: Killer Instinct и Mesrine Part 2: Public Enemy #1. В биографията му попадат участия в продукции като Black Swan, Eastern Promises, My King и други. Предстои да го гледаме на голям екран в Underwater, който ще бъде режисиран от Уилям Юбанкс.

„Западен свят“ дебютира в ефира на HBO през 2016 година. Шоуто е най-амбициозният проект на компанията след „Игра на тронове“, който ще приключи съвсем скоро. Въпреки че е сравнително сложен за възприятие, „Западен свят“ успя да си формира ядро от лоялни фенове, очакващи с нетърпение третия сезон.