Soundtrack.bg

Обявиха датата, на която излиза „Фантастични животни“ 3

Вече знаем кога излиза следващият филм от „Фантастични животни“.

Вече е ясно за кога е планирана премиерата на третия филм от поредицата за “Фантастични животни”. До този момент частите, за които се счита, че ще бъдат 5 на брой, излизаха през година (гледахме ги през 2016-а и 2018-а), но за третата се оказва, че ще почакаме повече.

12 ноември 2021 е денят, за който е планирана премиерата на филма. Макар че сценарият беше готов още в края на миналата година, малко след премиерата на “Престъпленията на Гринделвалд”, снимките ще започнат едва през пролетта на следващата година. Огромното забавяне е изненадващо и не е ясно дали се дължи на ангажиментите на актьори и екип, или има друга причина.

В световния бокс офис вторият филм се представи недотам задоволително, завършвайки с около 160 милиона долара приходи по-малко от предшественика си. Затова е възможно екипът, който ще работи по третата част, да има нужда от повече време, за да спечели обратно аудиторията.

Към момента се знае, че в продължението ще се наблегне върху рода Дълбълдор и Аврелий (ако това е истинското име на Кридънс, което ни бе разкрито в края на “Престъпленията на Гринделвалд”). Голяма част от действието ще се развива в Южна Америка, а според слуховете ще видим и немското Министерство на магията. Това не ни изненадва особено, имайки се предвид, че събитията се случват по време на Втората световна война и все още нямаме отговор как тя засяга магьосниците.

Припомняме ви, че “Фантастични животни” е предистория на събитията от Хари Потър. Макар че действието се развива няколко десетилетия по-рано, познати герои не липсват, а най-изявеният сред тях е младият професор Дъмбълдор. Към момента сюжетът разглежда главно най-черния магьосник на всички времена (преди Волдемор) Гринделвалд и автора на учебника “Фантастични животни и къде да ги намерим” Нют Скамандър, както и мистериозния Кридънс, който, за разлика от предходните двама, никога не е споменаван в книгите или филмите за Хари Потър. Автор на сценариите на всички филми до момента е Джоан Роулинг, което може само да ни радва, имайки се предвид колко е важна достоверността на историята.