Soundtrack.bg

За добра кауза: Джейсън Момоа обръсна брадата си (видео + снимки)

Холивудската звезда Джейсън Момоа предприе драстична промяна по отношение на външния си вид.

Можете ли да си представите екшън звездата Джейсън Момоа без типичната за него брада? Наистина е трудно да си помислим, че актьорът от „Аквамен“ и „Игра на тронове“ може да се раздели с толкова важен компонент от външния си вид. Именно това обаче се случи, защото холивудският секссимвол действително обръсна цялата си брада.

Джейсън Момоа записа целия процес на видео, което впоследствие сподели в интернет. Самият той посочва, че решението му е вдъхновено от добра кауза, а именно – битката с пластмасовите отпадъци и опазването на околната среда.

„Искам да направя това, за да напомня, че пластмасата унищожава нашата планета. Мисля, че имам решение“, заявява Момоа, продължавайки: „Не искам да мрънкам за това, но има само едно нещо, което може да помогне на нашата планета и да я спаси, стига да продължим да рециклираме. Това е алуминият, който на сто процента може да се рециклира“.

От видеото се вижда, че Джейсън Момоа се намира някъде в пустинята. Подозираме, че става дума за Йордания, където вече започнаха снимките на епичния „Дюн“, базиран на романа на Франк Хърбърт. Джейсън Момоа е част от актьорския състав на филма, който ще бъде режисиран от Денис Вилньов.

За съжаление, повече последвали коментари в интернет дискутираха по-скоро външния вид на актьора, отколкото важната кауза, за която той говори. Но надали това изненадва някого.

„Обръсвам този звяр, време е да направя промяна. Промяна за по-добро… за моите деца, за вашите деца, за света“, написа Момоа в социалните мрежи.

Междувременно продължават теориите, че героят на Джейсън Момоа от „Игра на тронове“ – Хал Дрого, може да се завърне във финалния осми сезон на сериала. Както е известно, Дрого почина още в първия сезон на шоуто, но според някои теории, той може да се завърне в действия за самия му край. Е, това определено би било шокиращо, не мислите ли?