Soundtrack.bg

Емилия Кларк разкри, че е можело да не е между живите

Звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк разкри, че е преминала през събития, които са застрашили сериозно живота ѝ.

Остават броени дни до финалния осми сезон на „Игра на тронове“. Едно от най-разпознаваемите лица в него определено е британската актриса Емилия Кларк, играеща ролята на Родената в буря наследница на рода Таргариен – Денерис.

В свое лично есе, публикувано от изданието The New Yorker, Кларк разкри нещо шокиращо, а именно – че е можела днес да не е измежду живите. 32-годишната актриса написа, че докато е работила върху „Игра на тронове“, тя е преживяла два мозъчни аневризма – състояние, при което опасността за живота е наистина голяма.

Емилия Кларк разкрива, че първия си аневризъм е преживяла във фитнес залата, тренирайки през месец февруари 2011 година.

„Бях толкова уморена, че едва обух кецовете си. Когато започнах тренировката си, трябваше да форсирам себе си през първите няколко упражнения. Тогава треньорът ми ме накара да направя планк. Веднага се почувствах така, сякаш еластично въже стискаше мозъка ми. Опитах се да игнорирам болката и да продължа, но не можех“, пише Емилия Кларк.

Тя продължава, че връщайки се в съблекалнята, веднага се е почуствала изключително зле. Следващото нещо, което помни е, че някой се е обадил на родителите ѝ с указания да се насочат към болницата. Там Емилия Кларк е диагностицирана с субарахноидален кръвоизлив – вид удар, който може да причини смърт.

Преживявайки това, Емилия Кларк се сблъска и с последиците – затруднено зрение, „непоносима болка“ и загуба на памет.

Емилия Кларк разкри, че е преживяла животозастрашаващи ситуации

Вторият аневризъм се случва две години след първия, докато тя се намира в Ню Йорк, за да играе в пиеса през 2013 година.

„Този път те трябваше да достигнат мозъка ми по старомодния начин – през черепа ми. Операцията трябваше да се извърши светкавично“, пише британката.

Досега Емилия Кларк пазеше проблемите си със здравето в тайна, но тя заявява, че сега е готова да се разкрие и да разкаже цялата истина.

Осми сезон на „Игра на тронове“ дебютира в ефир на 14 април 2019 година.