Soundtrack.bg

Майк Тайсън: Не бих пуснал децата си при Майкъл Джаксън, но защо го обвиняват сега?

Легендарният боксьор Майк Тайсън също взе отношение по създалия се казус с обвиненията към поп краля Майкъл Джаксън.

Документалният филм на HBO Leaving Neverland предизвика истинска буря в американското общество, след като лентата даде трибуна на двама мъже, които твърдят, че са били сексуално насилствани от краля на поп музиката Майкъл Джаксън. Това се е случило още преди години, когато двамата мъже са били малки момчета и са гостували в имението на Джаксън „Невърленд“.

Може да се каже, че Leaving Neverland успя да раздели американското общество, а и като цяло феновете на музиката на две. Едни са на мнение, че филмът доказва педофилските изпълнения на Джаксън, докато други смятат, че легендарният музикант е невинен. Те напомнят, че преди години срещу Джаксън имаше шумен и мащабен съдебен процес, но в крайна сметка той бе оправдан.

Отношение по темата взе и легендарният боксьор Майк Тайсън. Той заяви, че обича Майкъл Джаксън, но въпреки това не би пуснал децата си в близост до него. Тайсън добави, че според него е погрешно Джаксън отново да бъде обвиняван сега – толкова години след смъртта му.

„Имам 8-годишно хлапе. Не бих оставил Майкъл да се мотае около него. Не бих позволил на детето си да отиде в къщата на Майкъл. Обичам го, но нали разбирате какво имам предвид?“, заяви Железния Майк.

Според Майк Тайсън обаче, двамата мъже в Leaving Neverland – Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, просто искат да спечелят малко пари с участието си в документалната лента и предизвиквания отзвук впоследствие.

„Това, което те правят в момента, е погрешно. Идва ми на ума, че тези двамата просто искат да спечелят малко пари“, заяви Тайсън.

Семейството на Майкъл Джаксън отрича категорично обвиненията в Leaving Neverland. Близките на Джако дори обявиха, че ще заведат съдебен иск в размер на 100 милиона долара срещу HBO заради излъчването на скандалния филм. Прочетете повече тук.