Soundtrack.bg

R. Kelly може да влезе в затвора за общо 70 години

Ако бъде приет за виновен по всички обвинения, R. Kelly може да прекара остатъка от живота си в затвора.

Примката около врата на R&B звездата R. Kelly продължава да се затяга. Откакто през миналия месец бе излъчен документалният филм Surviving R. Kelly, уличаващ изпълнителя в сексуални посегателства, нови и нови обвинения към него не спират да валят от различни посоки.

Утежнаващо ситуацията на Kelly обстоятелство е, че някои от момичетата, обвиняващи го в сексуален тормоз, са били непълнолетни по време на престъпленията. Самият изпълнител вече се предаде на властите в Чикаго, а съдът му отреди гаранция в размер на 1 милион долара. В момента R. Kelly няма правото да осъществява каквито и да е контакти с непълнолетни под 18 години, както и с жертвите му, които ще бъдат част от делото. Освен това, R&B изпълнителят трябваше и да предаде своя паспорт пред полицията.

Подозренията, че R. Kelly има сексуални посегателства над малолетни момичета са факт от много години насам. Преди време дори се появи крайно скандална информация, че певецът има собствен сексуален култ, в който невинни жени са използвани като секс робини. В момента Kelly е официално обвинен от общо четири жени за престъпления, случили се между 1998 и 2010 година. Три от жените са били непълнолетни по време на престъпленията.

На 8 март R. Kelly ще се изправи пред съда. Обвиненията срещу него са общо десет. Ако той бъде признат за виновен по всички обвинения, изпълнителят на „I Believe I Can Fly“ може да получи присъда от 70 години затвор.

Междувременно проблемите за Kelly следват един след друг. В началото изпълнителят обяви, че няма възможност да внесе 100 долара – 10 процента от неговата гаранция, за да бъде освободен от затвора. Тогава неговият адвокат обяви, че заради лошо менажиране на кариерата си, в момента R. Kelly е практически разорен. Впоследствие въпросните 100 000 долара все пак бяха внесени, а той бе освободен от затвора в Чикаго.

Адвокатът на изпълнителя Стийв Грийнберг обяви пред медиите, че въпросните жени лъжат, а целта им е да изкарат пари от неговия клиент.