Soundtrack.bg

„Пришълецът“ се превръща в не един, а два сериала

Легендарният франчайз „Пришълецът“ се превръща в сериал.

Феновете на легендарния франчайз „Пришълецът“ останаха зарадвани от новината, че кръвожадните ксеноморфи се насочват към малкия екран. Американската стрийминг платформа Hulu придоби правата за разработка на два сериала, базирани върху извънземните създания на режисьора Ридли Скот. Въпреки неуспеха на последния филм от франчайза – „Пришълецът: Завет“ от 2017 година, който разочарова в бокс офиса, поредицата остава притегателна сила за сериозен зрителски интерес.

HN Entertainment информира, че самият Ридли Скот ще бъде въвлечен в един от двата планирани сериала, влизайки в ролята на продуцент. Скот ще стори това чрез собствената си компания Scott Free Productions, която режисьорът основа през 1995 година със своя брат Тони.

На този етап не знаем нищо за проектите, освен че ще бъдат базирани на все по-разширяващата се вселена на „Пришълецът“. Не е изключено Ридли Скот да продължи да изследва предисторията и корените на ксеноморфите, както го направи в последните два филма от франчайза „Прометей“ и „Пришълецът: Завет“.

На този етап от страна на Hulu няма официална информация, касаеща двата проекта. Предполагаме, че ще трябва да почакаме, преди да получим такава, имайки предвид и твърде натоварения график на Ридли Скот.

През тази година се навършват 40 години от създаването на първия филм от култовата поредица. Специално заради това ще можем да гледаме документалния филм Memory: The Origins of Alien, създаден от Александре О. Филип. Колкото до Ридли Скот, легендарният режисьор ще направи своя дебют на малкия екран с научно-фантастичния сериал Raised by Wolves, чиято премиера е насрочена за 2020 година. С главна роля в продукцията е Травис Фимел, който доби световна популярност с участието си в хитовия сериал Викинги. За Ридли Скот предстои работа и по продължението на филма „Гладиатор“, където той със сигурност ще положи много усилия.

На този етап няма развитие около евентуален нов игрален филм от вселената на „Пришълецът“. За сметка на това, геймърите ще могат да изпробват уменията си върху предстоящата мобилна игра Alien: Blackout, която предстои да излезе.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY