Soundtrack.bg

Blink-182 обещават „напълно странно звучене“ в новия си албум

Рок бандата Blink-182 ще ни предложи нещо напълно различно със следващия си албум.

Следващият албум на рок ветераните Blink-182 ще излезе извън рамките на това, което досега сме слушали от тях. Нещо повече, записът ще ни отведе в „напълно странни посоки“, обеща басистът на бандата Марк Хопъс.

Новият студиен проект на Blink-182 ще следва издадения през 2016 година California. Именно това бе първият албум на групата, включващ нейния нов член Мат Скиба. В момента момчетата от Слънчевия щат работят върху новия си албум и се трудят упорито в студиото.

Говорейки пред Kerrang!, Марк Хопъс говори за желанието си групата да „предизвика себе си“ и да опита нещо съвсем ново, що се отнася до звученето ѝ.

„Свиря вече 27 години в тази банда. Искам да тествам себе си и да направя нещо различно. Искам да отведа Blink-182 на места, където групата досега не е била. Наистина се опитваме да направим това в новия албум. Искаме да направим това, което направихме с албума Blink-182 от 2003 година, когато се отправихме към напълно нова посока“, обясни басистът.

Хопъс потвърди, че в момента Blink-182 пишат песните от следващия си проект, прекарвайки цялото си време в студиото.

„Това е истината – нашите основни банди са основния ни фокус и винаги ще бъде така. Всички ние имаме интереси извън групата, вършим и странични неща, но сме съвсем откровени един с друг – Blink е приоритет на всички и това се разбира помежду ни“, каза още Марк Хопъс.

Подобно на много музиканти, Марк Хопъс участва и в други групи. Той е член на бандата Simple Creatures, които наскоро представиха дебютен сингъл.

Както вече казахме, Blink-182 са истински ветерани на рок сцената. Групата е формирана през 1992 година, раждайки се на пънк сцената в Калифорния. Бандата се счита за една от най-важните в историята на формирането на поп пънк-а като жанр. Може да се похвали с повече от 50 милиона продадени албума в цял свят.