Soundtrack.bg

Синът на Дейвид Бауи не одобрява предстоящия филм за него

Минаха три години от смъртта на великия Дейвид Бауи. Неговото наследство обаче е безсмъртно. Белият Херцог беше от онези редки хора, които сякаш не са от тази планета. Той беше скандален, различен, екстравагантен и всичко друго, но не и клише. За разликата от повечето подобни звезди обаче – това беше неговото истинско аз, неговата същност и енергия. Бауи носеше много маски, но нито една от тях не беше изкуствена. Енергията му беше толкова могъща, че сме убедени, че той е намерил своето място сред звездите.

Както знаете – в момента се подготвя игрален филм за живота и творчеството на великия музикант. Неговият син обаче – известния режисьор, който много харесваме още от Moon Дънкън Джоунс – не одобрява предстоящата лента. Джоунс обяви в Twitter, че филмът е направен без благословията на семейството му. Най-голямата критика на режисьора е, че бъдещият филм ще бъде направена без музиката на Бауи.

Самият филм се казва “Stardust” и ще е на режисьора Гейбриъл Рейндж. То ще покаже първото турне на Дейвид Бауи в САЩ от 1971 г., което го вдъхновява да създаде един от най-известните си сценични образи – Зиги Стардъст. Голямата критика на Джоунс е, че филмът въобще не е бил консултиран със семейството на известния музикант, който почина от рак на черния дроб в началото на 2016-та. Това за Дънкан е проблем, защото няма как филма да бъде представен обективно. Освен това той няма да съдържа никаква музика от творчеството на Бауи, което, трябва да признаем, е изключително странно. Причината е, че режисьорът няма никакви права върху песните на Дейвид и дори не е потърсил такова.

Според информацията главен актьор във филма ще бъде музиканта Джон Флин. Заснемането ще започне през юни. Продукцията обаче още отсега търпи огромна критика, защото се прави от сравнително неизвестни хора от кино индустрията без сериозен бюджет и подготовка. Това е все едно някой да беше решил да прави филм за Queen и Фреди Меркюри… без тяхната музика.