Soundtrack.bg

Крисчън Бейл приключва с рязкото сваляне и качване на килограми

Крисчън Бейл е един от най-добрите и обичани актьори на нашето време. Освен с добрата си игра той е най-известен с абсолютната си отдаденост да се превъплъти максимално достоверно в образите си. Всеки, който е виждал феноменалните му телесни промени ще потвърди това. В някои роли той прилича на изключително дебел и неподдържан чичак, в други е фитнес модел, а в трети – анорексик. Бейл буквално за месеци е способен напълно да преобрази тялото си, демонстрирайки силата на волята и огромните възможности на нашата физика. Оказва се обаче, че с напредване на възрастта това става все по-трудно.

За последната си роля, за която и е номиниран за „Оскар“ – Vice – Бейл качва над 20 килограма, при това мазнини, за да прилича максимално на образа Дик Чейни – най-влиятелният вицепрезидент в историята на САЩ. В свое скорошно интервю обаче актьора казва, че вече не може да понася „йо-йо“ качването и свалянето на килограми, защото „смъртта го гледа в очите“.

Крисчън Бейл

Това прави в интервю пред Sunday Times, където твърди, че: „Не мога да продължа да го правя. Наистина не мога. Смъртта ме гледа в лицето“. В същото интервю той казва, че се е получил като глупак след като Гари Олдмън му е споделил, че не е качал никакви килограми за ролята си на Уинстън Чърчил в The Darkest Hour, която му донесе „Оскар“. За да доближи визуално килограмите на Чърчил Олдъм е използвал грим и изкуствени добавки под дрехите, които го карат да изглежда пълен. Това обаче по никакъв начин не попречи на Гари да изглежда максимално автентичен в ролята си на Чърчил. Именно това накарало Крисчън Бейл да се замисли дали е редно да продължава с рязката смяна на килограмите, но вече е било твърде късно да се откаже за ролята си на Дик Чейни.

Една от най-известните роли на Бейл е тази на Тревор Резник в The Machinist, когато той е загубил толкова много тегло, че е започнал да има много сериозни здравословни и психически проблеми. Най-впечатляващото обаче е, че след това той има само 6 месеца да влезе не в нормална, а в перфектна физическа форма на ролята си на Батман. Тогава той започва много интензивни фитнес тренировки и диета с прием на огромни обеми храна и протеини. Бейл успява да качи невероятните около 45 килограма тегло само за 6 месеца, повечето от които чиста мускулна маса. Той напълнява толкова много, че Кристофър Нолън го моли да свали 10-на килограма, защото изглежда твърде едър.