Soundtrack.bg

Боно ще успее да възстанови гласа си

Една новина смути музикалния бранш в последните дни – абсолютната жива легенда на комерсиалния рок – фронтмена на U2 Боно – загуби гласа си в началото на концерта на групата в Берлин миналата седмица. U2 станаха най-успешната група за 2017-та година в категорията „Турнета“. Динозаврите са продали билети за 316 млн. долара само за 12 месеца – феноменален успех за банда, основната преди 42 години. Световното им турне не е към края си и стотици хиляди хора очакват да чуят в близко бъдеще бандата.

Ирландецът заяви днес, че след изследвания е установено, че ще върне напълно гласа си, който загуби миналата събота в залата Mercedes-Benz Arena в Берлин. „Отидох при прекрасен лекар и благодарение на неговите грижи ще си върна напълно гласа за останалата част от турнето. Толкова съм щастлив и се успокоих, че няма нищо тревожно“, казва той в официалния сайт на групата.

Добри новини

Концертът в Берлин беше част от 7-мечното турне „Experience + Innocence“ на U2. Боно поднесе извиненията си на феновете в столицата на Германия и обеща да се върне там след края на турнето – на 13 ноември тази година. Групата все още има много концерти в Европа, като предстоят изпълнения във Франция, Португалия, Испания, Дания, Германия, Холандия, Италия, Великобритания и Ирландия.

На концерта U2 изпълниха няколко песни, но скоро се видя, че Боно изпитва големи затруднения. Не след дълго той реши да прекъсне концерта, казвайки: „Мисля, че не можем да продължим. Няма да е честно към вас“. Според някои от феновете – проблемът е настанал, заради машините за изкуствен интелект. Досега Боно не е имал толкова сериозни проблеми, а изпълненията му в последните месеци демонстрираха, че в топ форма.

Макар и занимаващ се с U2 вече над 4 десетилетия – Боно е сравнително млад – на 58 години. Той се смята за един от най-богатите и успешни музиканти на всички времена, а нетното му богатство е около 700 млн. долара.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.