Soundtrack.bg

Foo Fighters почетоха паметта на Малкълм Янг със страхотен кавър на AC/DC (видео)

Foo Fighters отдадоха почит на  своя изключителен колега Малкълм Янг, който за огромно съжаление на всички ни, почина.

Музикантите решиха да демонстрират своето уважение и любов към невероятния и талантлив Малкълм Янг с кавър на култовото парче на AC/DC „Let There Be Rock“

По време на музикалния фестивал в Корона Капитал на Мексико, Foo Fighters започнаха своето изпълнение с емблематичната песен 1977 г. и го посветиха на основателя на AC/DC, който не успя да се пребори с деменцията.

„Обичате ли рокендрол!?!?! Тази вечер щесвирим рокендрол за вас. Тази вечер ще свирим рокендрол за Малкълм Янг“, каза Дейв Грол на десетките хиляди фенове, които бяха част от страхотното шоу в Мексико Сити. По време на емоционалното изпълнение на Foo Fighters, снимка на Малкълм Янг се появи на огромен екран в задната част на сцената, което допълнително развълнува публиката, напомняйки им за изключителния талант, който ни напусна съвсем скоро.

По-рано през деня, Дейв Грол отправи емоционален и сърдечен поздрав към всички фенове, които обичаха Малкълм Янг като свой личен приятел. В Instagram той публикува съобщение, в което разказва за първите си спомени от уникалните AC/DC, влиянието, което групата му е оказала и как именно великият основател на AC/ DC е отговорен за „първия път, когато загубих контрол, благодарение на музиката“.

„Този филм – едно изпълнение на живо на AC/DC от Париж през 1979 г., е всичко, което живите изпълнения на рокендрол трябва да бъдат. Потни. Освободени.Шумни. Жестоко изпълнение от перфектната група. За първи път изгубих контрол, благодарение на музиката “ – разказва Дейв Грол.

„Това беше първият момент и първия път, в който исках да бъда част от рок група. Не исках повече да свиря на китарата си, исках да я разбия. Благодаря ти, Малкълм Янг! Благодаря за песните, за усещането, за това колко беше готин и за годините, през които губих контрол, заради твоята музика, твоят рокендрол. Ще направя именно същото тази вечер. За теб!“