Soundtrack.bg

7 малко известни, но любопитни факта за Metallica

Създаването на музикална история е нещо, което Metallica са свикнала да създават, но независимо безкрайния списък от постижения и случки, все още има множество любопитни истории, свързани с групата, които не са особено известни. Днес ще ви представим някои от най-любимите ни малко известни факти, свързани с една от най-великите банди в света на музиката – Metallica.

Metallica имаха концерт на Антарктида, който ги превърна в първата група, която се е изявявала на всичките седем континента.

Да, бандата заслужи своето място в Книгата със световни рекорди на Гинес през 2013 г., когато се разтърсиха със своята жестока музика дори в Антарктида. Поради ледените и мразовити условия групата нямаше как да използва традиционните усилватели и колони, а вместо това, музиката се предаваше директно в слушалките на тези, които присъстваха на този, меко казано, нетрадиционен концерт.

Джеймс Хетфийлд се е научил първо да свири на пиано,а не на китара

Някои фенове може би ще да бъдат изненадани да научат, че страхотният фронтмен на бандата Джеймс Хетфийлд не се е родил с китара в ръце, а по-скоро е израстал с пианото. Още, когато е на 9 години, вокалистът на Металика започва с неохота уроци по пиано, на които майка му го записва.

Рядка грешно отпечатана зелена корица на албума „Ride the Lightning“ се превръща в цел на много колекционери

Предната корица на феноменалния албум на бандата „Ride the Lightning“ е изключително емблематична, като напълно отразява разрушителната сила, която музиката в него притежава. Във Франция, корицата обаче е погрешно отпечатана в зелено, вместо в синьо, каквато е оригиналната версия. Все още можете да намерите копия от този вариант на албума, но бъдете готови да платите солено за него Френският продуцент на албума Bernett Records отпечатва само 400 копия от придобила легендарен статут зелена версия, което я прави изключително ценна за много фенове на групата.

Кърк Хамет е получавал уроци по китара от…Джо Сатриани

Преди Metallica да се формира,Кърк Хамет е член на групата Exodus. По време на първите години от кариерата си, той търси помощта на един от най-добрите китаристи в историята на рок музиката: Джо Сатриани. Маестрото дава уроците на Хамет през 1981 г., които бъдещият член на Metallica отбелязва като „изключително важни за подобряването на музиката ми“.

Групата на работодател на над 80 човека, които работят на пълно работно време

Когато една група е толкова голяма, колкото е Metallica, то тя има нужда от повече от няколко човека, които да работят непрестанно за нея. Е, Metallica наистина не разполагат само с няколко души персонал, а имат близо 100, които работят неуморно зад кулисите.

Психолози, масажисти, PR отдел, графични дизайнери и още много, много хора са част от магията Metallica.

Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих озвучават персонажи в детския анимационен сериал Dave the Barbarian

Не,“Семейство Симпсън“ не е единственият анимационен проект, в който членове на Metallica са участвали? Две от звездите на Metallica – Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих участват и в детския сериал Dave the Barbarian, като се включват в него през далечната вече 2004 г.

Джеймс Хетфийлд е израснал в семейство, в което християнството е играело важна роля

Очаквали ли сте, че песни като “Seek and Destroy” “St. Anger” “The Devil’s Dance” са родени от труда на човек, който е израснал в силно вярващо християнско семейство. Е, всъщност е именно така. Джеймс Хетфийлд е отгледан в семейство с много силно християнско влияние. Баща му притежава собствена камионна компания, а майка му е оперна певица, като и двамата са изключително вярващо.

Част от емоционалните теми, залегнали в албума “The God That Failed” всъщност са свързани именно с неговите религиозни родители. Особено важен елемент е историята на майката на Хетфийлд, която отказва всякаква форма на лечение, когато боледува от рака, което в крайна сметка води до трагичното ѝ смърт.