Soundtrack.bg

Минутки за мотивация: Бруталните тренировки на Дуейн Джонсън-Скалата

Бавно, но славно, Дуейн Джонсън-Скалата се превърна в бодибилдинг икона

Всеки път, когато чуя името на Дуейн Джонсън-Скалата, мислено се връщам в годините си в училище, когато бях маниакално завладян от кеч индустрията, а стените ми у дома бяха обсипани с плакати на известни кечисти. И макар сега тази развлекателна индустрия да ми изглежда като нещо обидно нелепо, на 13-годишна възраст определено нямах толкова развито чувство за елементарни стандарти, отнасящи се за хобитата ми и нещата, които харесвам.

Преди 15-16 години кечът тепърва навлизаше в българския телевизионен ефир, поради което той се радваше на дори стряскаща популярност сред подрастващите. Във всеки училищен двор можехте да видите как малки деца си играят на „кечисти“, което и не винаги приключваше особено добре, разбира се. Но какво пък означава един счупен нос, когато би могъл да влезеш в кожата на Скалата, Ледения Стив Остин, Трите Хикса или Гробаря? Бомбастичната популярност на кеча доведе и до сериозни печалби за по-далновидните хора с търговски нюх, които направиха не малко пари покрай създалата се мания. Плакати, тениски, списания, картички, чаши и т.н. – всичко, което съдържаше върху себе си облика на някой кечист, се продаваше по-добре и от топъл хляб.

И ако с времето манията по кеча постепенно да започна да утихва, популярността на Дуейн Джонсън-Скалата започна да расте още повече. С времето Джонсън съумя да се превърне в един от най-успешните и скъпоплатени актьори на планетата, макар и надали да има шанса някога да спечели „Оскар“. Но пък и Холивуд е самото доказателство, че не винаги е нужно да си талантлив в истинския смисъл на думата, за да успееш.

С годините успяхме да забележим и сериозна трансформация, що се отнася до физиката на Скалата. Естествено, още преди 15 години той изглеждаше повече от добре, но с времето Джонсън успя да достигне „следващото ниво“, що се отнася до резултатите му в залата и начина, по който изглежда.

Днес той изглежда по един много различен начин спрямо времето, когато бе активен кечист. Скалата видимо „прегърна“ един нов и много по-отдаден подход както към тренировките в залата, така и към начина, по който се храни. Джонсън увеличи драстично броя на калориите в своето дневно меню, започвайки да тренира и с интензивност, която никога не бе познавал досега.

Резултатите от това не закъсняха. Постепенно Скалата увеличи драстично количеството на своята мускулна маса, трансформирайки изцяло физиката си. Днес подходът на Джонсън към фитнеса е изцяло „бодибилдърски“, като всяка една калория в менюто му или прекарана минута в залата са изчислени и премислени до последния детайл. Именно поради това не е и никаква изненада, че днес Дуейн Джонсън е истинско вдъхновение и източник на мотивация за хиляди трениращи. Независимо дали са напреднали, или пък току-що прекрачили прага на залата.

„Кръв, пот и респект – първите две даваш от себе си, а последното го получаваш“ – това е основното мото на Скалата, що се отнася до времето във фитнес залата. И е напълно прав. Желаните резултати идват единствено при пълна и абсолютна отдаденост, средно положение няма. Или постигаш целите си и желаната от теб физика, или се отказваш и се връщаш на канапето пред телевизора. „Винаги бъди най-трудещият се в залата“ е друга любима сентенция на холивудската звезда.

И за да не бъдем голословни, предлагаме ви да отделите няколко минутки от времето си и да хвърлите един бърз поглед към следното видео, ясно даващо ни представа за начина, по който Дуейн Джонсън всекидневно се раздава във фитнес залата. Защото той е напълно прав – уважението е нещо, което трябва да получиш.

А вие ще тренирате ли днес?

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.