Soundtrack.bg

Килиън Мърфи разкри кой е единственият филм с негово участие, който гледа

Килиън Мърфи разкри кой е единственият филм във филмографията си, който гледа многократно.

В скорошно изявление за списание „Variety“ за промоция на новия си филм „Малки неща като тези“ („Small Things Like These“), звездата от „Опенхаймер“ бе попитан за предстоящото трето продължение на франчайза “28 дни по-късно” („28 Days Later“) – “28 години по-късно” („28 Years Later“).

По-рано тази година бе обявено, че лентата “28 години по-късно” вече е в процес на работа. Той ще послужи като директно продължение на „28 дни по-късно“, където отново Дани Бойл ще е режисьор, а Алекс Гарланд – сценарист. Въпреки че Мърфи участва в оригинала от 2002 г., в момента не е  съвсем сигурно дали ще се завърне за “28 години по-късно”.

На въпрос дали героят му ще се завърне за скорошното продължение, Мърфи разказва пред Variety, че не може да предостави повече от това, което може в момента. Както редовно е казвал, с удоволствие би желал да е част от такова приключение, тъй като първият филм е допринесъл много за неговото развитие и изпитва голяма привързаност към него и към създаделите му Алекс Гарланд и Дани Бойл.

Актьорът обяснява още, че никога не гледа лентите, в които се снима, освен “28 дни по-късно”. Той никога не се завръща към собствените си филми, но специално този е огромно изключение в неговия филмов смисък. Това обикновено се случва все около Хелоуин и в периода на пандемията – непрекъснато е получвал видео клипове от множество хора.  Дори е решил да го покаже и на децата си. Той смята, че още си го бива и че продължава да изпъква така силно, нищо че са изминали вече почти 23 години от тогава. Килиън Мърфи е доста развълнуван, че има вероятност все пак  да се събере с екипа отново и да осъществят този проект. 

В “28 дни по-късно” актьорът Килиън е в ролята на Джим, който се събужда от кома четири седмици, след като опасен вирус върлува из цялата страна, превръщайки част от населението в животозастрашаващи червенооки зомбита. След тази атмосферна встъпителна сцена в Лондон, Джим пътува до Манчестър с други оцелели – Селена (Наоми Харис), Хана (Меган Бърнс) и Франк (Брендън Глийсън). Те получават обещание за лекарство посредством военно радиосъобщение, но истинските мотиви на Мейджър Хенри (Кристофър Екълстън) скоро се разкриват, водейки до яростна гонитба и игра на котка и мишка.

През 2022 година Мърфи и Бойл отпразнуваха 20-тата годишнина на “28 дни по-късно”. Още тогава те споделят колко често са говорили за допълнително развиване на тяхната хитова лента за зомбита. Бойл споделя, че Гарланд  вече има сценарий със заглавие “28 месеца по-късно”, а това се случва преди няколко години. Мърфи споделя пък, че е доста стар за този проект. Без значение каква е причината, тази идея не вижда бял свят. 

По това време Бойл разкрива, че е бил доста изкушен да режисира филма. Усещал е, че времето е доста подходящо това да се случи. “Странно, но не бях мислил за това, но сега като се заговори за това… Спомних си веднага за сценария, чието действие отново се развива изцяло в Англия. Но каквото – такова, времето ще покаже… кой знае?”

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.