Soundtrack.bg

Първата жена режисьор на филм от „Междузвездни войни“ няма търпение да започне

Шармийн Обейд-Шиной е първата жена в историята на „Междузвездни войни“, която ще режисира филм от легендарната sci-fi поредица.

Говорейки пред CNN, тя посочи, че „няма търпение да започне, защото има желанието да създаде нещо специално“ за всички фенове на най-великата космическа сага в историята.

Не е тайна, че последната трилогия на „Междузвездни войни“ и първа под ръководството на Disney се оказа истинско разочарование. Сега феновете имат спешна нужда от нещо добро, различно от иначе стойностните сериали в платформата Disney+. Star Wars трябва да се завърне на кино екран, при това – на високо ниво.

Обейд-Шиной ще режисира нов филм за Рей – героинята на Дейзи Ридли, която вече познаваме добре от третата трилогия. Във филма Рей създава нов орден на джедаите след събитията в Епизод IX – „Възходът на Скайуокър“.

В свое интервю Обейд-Шиной каза: „Нетърпелива съм да започнем, защото искаме да направим нещо наистина специално. Вече сме 2024 и беше време жена да режисира филм от света на „Междузвездни войни“. Нека да оформим историята на тази далечна, далечна галактика“.

Рей ще бъде главната героиня на новия Star Wars филм

Шармийн Обейд-Шиной е добре познато име в Холивуд. Тя спечели две награди „Оскар“ за документалните си филми Saving Face и A Girl in the River: The Price of Forgiveness. Сред другите ѝ познати проекти са документалката Song of Lahore и трите анимации Bahadur. Наскоро тя работи и с комиксовия гигант Marvel, режисирайки няколко епизода на сериала Ms. Marvel.

Говорейки за новия Star Wars филм, режисьорът Шармийн Обейд-Шиной каза: „Прекарах целия си живот, срещайки истински герои, които са се преборили с най-злите империи и са се справили с невъзможни залози. А това за мен е истинското сърце на „Междузвездни войни“. Поради това бях привлечена от идеята за нов джедайски орден – да бъда част от новата академия за джедаи, ръководена от могъщ джедай“.

Очаква се новият филм да бъде на голям екран през 2026 година.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.