Soundtrack.bg

Ридли Скот сподели критика към „Жокера“, свързана с насилието в него

Легендарният филмов режисьор Ридли Скот говори за Хоакин Финикс и филма, който в крайна сметка му донесе статуетка „Оскар“ – „Жокера“.

Скот ангажира Финикс за един от новите си филми, базиран на живота на френския пълководец Наполеон Бонапарт. Той не крие, че се е вдъхновил да покани актьора след като е видял удивителното му представяне в „Жокера“ на режисьора Тод Филипс.

В ново интервю обаче Ридли Скот посочи, че макар и да е останал впечатлен от актьорската игра на Хоакин Финикс, той не е останал доволен от начина, по който филмът е „празнувал насилието“.

Говорейки пред Deadline, Ридли Скот посочи: „Не ми хареса как филмът празнуваше насилието, но Хоакин бе просто изключителен в него“.

Той добави: „Тогава сметнах, че той ще бъде невероятно попълнение към „Наполеон“. Не само от креативна гледна точка, но и от комерсиална. Имах само два актьора, които имах предвид за тази роля. Но няма да кажа кой е другият“.

Ридли Скит обясни как точно е решил, че именно Хоакин Финикс трябва да влезе в ролята на Наполеон.

„Взирах се в Хоакин и си казвах – „Този малък демон е Наполеон Бонапарт. Той изглежда като него“.

„Наполеон“ изследва определен етап от живота на Наполеон Бонапарт и отношенията му с неговата любима Жозефин. Филмът е продукция на Apple TV+, а в ролята на Жозефина ще можем да видим Ванеса Кърби.

Работата на Ридли Скот по исторически продукции обаче не спира дотук. Вече е известно, че той работи по продължение на касовия си филм „Гладиатор“, в който ще видим Пол Мескал като Лусиус – племенник на император Комодий, който бе изигран именно от Хоакин Финикс в първата лента. Скот обясни, че е решил да покани Пол Мескал след като го е гледал в продукцията „Normal People“.

„Жокера“ също ще има продължение, което ще носи името Joker: Folie à Deux. Хоакин Финикс ще се завърне в главната роля, а Лейди Гага ще изиграе Харли Куин.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.