Soundtrack.bg
metallica

Защо Metallica мразят толкова много парчето си „Escape“?

Metallica могат да се похвалят с впечатляваща дискография, но има една конкретна песен от албума Ride the Lightning, която те не харесват толкова много. Даже никак, пише изданието Loudwire.

Става дума за песента „Escape“, която е под №6 в албума на траш метъл великаните, намираща се между „Trapped Under Ice“ и популярната „Creeping Death“.

Има обаче основателна причина, поради която американската банда мрази тази песен.

Когато записват своя дебютен албум Kill ‘Em All, Metallica пристигат в студиото с вече написани песни, които впоследствие записват. И този процес минава изключително гладко. Всичко обаче се променя за следващия Ride the Lightning, когато те за първи път са натоварени със задачата да запишат нова песен, докато се намират в студиото – „Escape“.

За това фронтменът Джеймс Хетфийлд си спомня: „Когато записвахме Ride the Lightning, за първи път трябваше да напишем нова песен в студиото. Помня, че тогава имахме всичките песни готови, но Ларс ни каза – „Искат да запишем още една, имат нужда от още една за албума“. Поради това трябваше да седнем и да напишем нова песен буквално в последната минута. Поради това „Escape“ беше написана изцяло в студиото“.

Очевидно тази песен има доста по-комерсиално звучене и структура, сравнено с останалия материал на Metallica по онова време. Поради това и много фенове обвиниха групата, че тя започва да търси по-голямо присъствие в радиото. „Escape“ обаче така и не бе издадена като сингъл от страна на Metallica.

Всъщност, само веднъж досега бандата е свирила „Escape“ на живо. Това се случва през 2012 година на собствения им фестивал – Orion and More. Тогава, преди да започнат парчето, Джеймс Хетфийлд каза на публиката, че това е исторически момент, защото никога досега „Escape“ не е била изпълнявана на живо“.

Е, най-вероятно обаче Metallica никога повече няма да изпълнят това парче на живо, така че не се надявайте да го чуете някой път, докато присъствате на техен концерт.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.