Soundtrack.bg
metallica

Защо Metallica мразят толкова много парчето си „Escape“?

Metallica могат да се похвалят с впечатляваща дискография, но има една конкретна песен от албума Ride the Lightning, която те не харесват толкова много. Даже никак, пише изданието Loudwire.

Става дума за песента „Escape“, която е под №6 в албума на траш метъл великаните, намираща се между „Trapped Under Ice“ и популярната „Creeping Death“.

Има обаче основателна причина, поради която американската банда мрази тази песен.

Когато записват своя дебютен албум Kill ‘Em All, Metallica пристигат в студиото с вече написани песни, които впоследствие записват. И този процес минава изключително гладко. Всичко обаче се променя за следващия Ride the Lightning, когато те за първи път са натоварени със задачата да запишат нова песен, докато се намират в студиото – „Escape“.

За това фронтменът Джеймс Хетфийлд си спомня: „Когато записвахме Ride the Lightning, за първи път трябваше да напишем нова песен в студиото. Помня, че тогава имахме всичките песни готови, но Ларс ни каза – „Искат да запишем още една, имат нужда от още една за албума“. Поради това трябваше да седнем и да напишем нова песен буквално в последната минута. Поради това „Escape“ беше написана изцяло в студиото“.

Очевидно тази песен има доста по-комерсиално звучене и структура, сравнено с останалия материал на Metallica по онова време. Поради това и много фенове обвиниха групата, че тя започва да търси по-голямо присъствие в радиото. „Escape“ обаче така и не бе издадена като сингъл от страна на Metallica.

Всъщност, само веднъж досега бандата е свирила „Escape“ на живо. Това се случва през 2012 година на собствения им фестивал – Orion and More. Тогава, преди да започнат парчето, Джеймс Хетфийлд каза на публиката, че това е исторически момент, защото никога досега „Escape“ не е била изпълнявана на живо“.

Е, най-вероятно обаче Metallica никога повече няма да изпълнят това парче на живо, така че не се надявайте да го чуете някой път, докато присъствате на техен концерт.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.