Soundtrack.bg
Стив Харуел

Почина фронтменът на Smash Mouth Стив Харуел

Стив Харуел, основател и фронтмен на Smash Mouth, почина на 56-годишна възраст. Тази новина идва часове след като стана ясно, че здравето му е влошено и има нужда от хоспис услуги.

Rolling Stone съобщи трагичната новина след разговор с мениджъра на Smash Mouth Робърт Хейс, който каза, че Харуел е „преминал от другата страна мирно и комфортно“.

Стив Харуел, основателят на фронта на Smash Mouth, започва на 56-годишна възраст. Тази новина идва в часове след като стана ясно, че е постъпил в хоспис в дома си.

Rolling Stone съобщават за трагичната новина след разговора с мениджъра на Smash Mouth Робърт Хейс, който каза, че Харуел е „преминал мирно и комфортно“.

Влошаването на здравето на Харуел започна преди няколко години, когато той сподели публично, че е диагностициран с кардиомиопатия, форма на сърдечно заболяване, както и енцефалопатия на Вернике, която засяга централната му нервна система. Както се съобщава на друго място от други издания, годините на злоупотреба с вещества също са довели до чернодробна недостатъчност, което в крайна сметка е довело до влизането му в хоспис.

„Наследството на Стив ще живее чрез музиката“, каза Хейс пред Rolling Stone. „Със Стив, Smash Mouth продадоха над 10 милиона албума по целия свят и оглавиха класациите с два #1 хит сингъла, пет Топ 40 сингъла, три Hot 100 сингъла, четири Billboard 200 албума и номинация за „Грами“, да не говорим за стотиците филмови и телевизионни позиции и разбира се онези музикални ангажименти в „Шрек“.

В публикация, споделена в социалните медии, Smash Mouth нарекоха Харуел „истински американски оригинал“ и казаха, че трябва да бъде запомнен с неговия „непоколебим фокус и страстна решимост да достигне върховете на поп славата“.

Смеш Маут (на английски: Smash Mouth) е американска рок група, която се формира през 1994 година в Сан Хосе, Калифорния. Групата стана известна със своя стил, който смесва рок, поп и ска музика, като създава лесно разпознаваеми и уловими мелодии. . Най-известната песен на групата е „All Star,“ която се появи в албума им „Astro Lounge“ от 1999 година. „All Star“ стана химната на множество филми и телевизионни предавания, а текстът и мелодията й останаха иконични.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.