Soundtrack.bg
тил линдеман

Поради липса на доказателства – снеха обвиненията срещу Тил Линдеман

Германската прокуратура официално сне обвиненията за сексуално посегателство над жени от фронтмена на Rammstein Тил Линдеман, стана ясно. Причината за това е липса на доказателства.

Напомняме, че процедурата срещу Линдеман бе стартирана през месец юли, която се появиха фенки на Rammstein, които твърдяха, че са били упоени, а след това и изнасилени от Линдеман. Метъл легендата категорично отрече обвиненяита към него, но прокуратурата му повдигна обвинения.

Днес обаче берлинската прокуратура трябваше да разпространи становище, в което се казва, че поради липса на доказателства е длъжна да прекрати разследването срещу Тил Линдеман.

Ето какво се казва в становището: „Оценката на наличните доказателства – преди всичко съобщенията в пресата, които се отнасят до анонимни податели на сигнали, както и допълнителните разпити на свидетели – не са дали никакви индикации, че обвиняемият е извършвал сексуални действия с жени против волята им, прилагал е инвалидизиращи вещества или е използвал дисбаланс на силата спрямо непълнолетни сексуални партньори, за да ги убеди да правят секс.“

В изявление адвокатите на Линдеман казаха, че „незабавно ще предприемат правни действия в отговор на всички подобни обвинения“.

Първите обвинения към Тил Линдеман се появиха през месец май, когато 24-годишната Шелби Лин разкри, че по време на концерт в Литва тя е била заведена под сцената, където Тил Линдеман е установил сексуален контакт с нея. Според думите ѝ, тя е отказала да прави секс с Линдеман, което обаче го е ядосало. Тя обаче поясни, че той не я е изнасилил и дори не я е докоснал, като е приел решението ѝ да не иска да прави секс с него. Изявлението ѝ обаче породи въпроси относно практиките, които се прилагат по време на концертите на Rammstein и какво наистина се случва там.

Сега за Тил Линдеман най-важното е, че обвинения срещу него вече няма, което ще му позволи да продължи напред с кариерата и живота си.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.