Soundtrack.bg

Били Айлиш посочи албумите, които са я променили най-много

Една от големите поп звезди Били Айлиш посочи музикалните албуми, които в най-голяма степен са промени вижданията ѝ относно музиката.

Американката бе гост в подкаста на Дуа Липа At Your Service, като сподели някои интересни неща за себе си, включително и за албумите, които са оформили музикалния ѝ вкус като цяло.

Говорейки за албумите, които най-силно са ѝ повлияли, тя каза: „Born to Die от Лана Дел Рей – чувствам, че този албум завинаги промени музиката. Той промени и начина, по който момичетата се чувстват относно потенциала си и това, което могат да постигнат. Бих казала, че и Because the Internet на Childish Gambino е друг албум, който наистина, наистина промени начина, по който самата аз гледам на музиката. И по-специално на албумите“.

Тя продължи: „Believe на Джъстин Бийбър, бейби – това е моето нещо. Също така, Journals, отново на Джъстин. Това са наистина страхотни албуми – от началото до края. Много, много добри… Трябва да добавя и Wiped Out на The Neighbourhood“.

Били Айлиш говори и за общата си работа с брат ѝ Finneas, с когото от години създават музика заедно.

„В един момент с него си казахме – „Окей, всичко вече ни е ясно. Това е начинът, по който ще го правим от тук нататък. И всичко това работи наистина добре.“

Били Айлиш е една от най-успешните млади поп звезди на планетата към настоящия момент. Носител е на седем награди „Грами“, като освен това има два записани рекорда в книгата на рекордите „Гинес“. Има награда „Оскар“ и награда „Златен глобус“. Два пъти попада в списъка на списание „Тайм“ за стоте най-влиятелни личности на планетата, макар и в момента да е на едва 21 години. Освен с музика, Айлиш се занимава активно и с различни социални каузи, сред които битката срещу климатичните промени и борбата за равенство между половете. Може да се каже, че Айлиш е абсолютен кумир на по-младото поколение.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.