Soundtrack.bg
кори тейлър

Кори Тейлър смята, че това е най-добрата банда на живо в света

Легендарният фронтмент на Slipknot и Stone Sour Кори Тейлър разкри коя според него е най-добрата банда на живо в историята на музиката. Американският вокалист е на мнение, че това са гръндж легендите Alice in Chains.

Кори бе гост в подкаста Wild Ride и не се посвени да посочи своя фаворит за най-добра банда на живо. Той сподели: „Джери Кантрел и цялата банда са просто невероятни. Дори начина, по който барабанистът Шон Кини замахва, докато свири, защото всичко за тях е естествено по-бавно… Нещата, които правят, за да манипулират рифовете… Начинът, по който се „заключват“ заедно, е шибано нереален. Толкова са добри, че е престъпно. Към днешна дата те са толкова добри.“

Тогава водещият Стиви-О каза, че според него Tool са най-добрата група на живо. Кори Тейлър обаче е на мнение, че те не предлагат точно изживяването, което той би искал да получи от бандата. Кори каза: „Tool за мен е „придобит“ вкус, защото те са толкова „набрани“ на сцена, че е почти като слушане на албума. А аз, израснал като дете на пънка, не е задължително да съм там. Те са невероятни в това, което правят, но когато отида на шоу, искам също да видя нещо. И тъй като те не са толкова видимо активни, аз се отегчавам лесно на техни концерти. Мразя да го кажа, защото действително те не са скучни. Защо се отегчавам на Tool? Защото съм свикнал да гледам банди като Napalm Death, където Барни Грийнуей ходи по стените и скача на главите на хората“.

През 2022 година Кори Тейлър и Slipknot издадоха своя седми студиен албум – The End, So Far. Това е и последният албум, който те издадоха с лейбъла Roadrunner, с който имаха работни отношения от 1998 година насам. Албумът като цяло получи добри оценки от критиците и се хареса на феновете, както почти всеки друг запис на Slipknot.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.