Soundtrack.bg

Почина един от основателите на Eagles

На 77-годишна възраст почина рок легендата Ренди Мейснър – един от основателите на Eagles и първи басист на групата.

Новината бе съобщена и потвърдена от официалния уебсайт на Eagles и акаунтите им в социалните мрежи. В съобщението се казва: „Eagles са натъжени да съобщят, че основателят, басистът и вокалист, Ренди Мейснър, почина снощи (26 юли) в Лос Анджелис на 77 години, поради усложнения от хронична обструктивна белодробна болест (COPD).

В изявлението на легендарната рок банда се казва още: „Като оригинален басист на пионерската кънтри-рок група Poco, Ренди беше в челните редици на музикалната революция, която започна в Лос Анджелис в края на 60-те години на миналия век. Ренди беше неразделна част от Eagles и инструмент за ранния успех на групата. Неговият вокален диапазон беше удивителен, както е очевидно в характерната му балада „Take It to the Limit“.

Eagles са формирани в Лос Анджелис през 1971 година, когато начало на групата поставят Ренди Мейснър, Глен Фрей, Дон Хенли и Бърни Лийдън. В бандата Мейснър свири на бас китара, но и се изявява вокално в някои от най-добрите албуми на Eagles, сред които ‘Eagles’, ‘Desperado’, ‘On The Border’, ‘One of These Nights’, and ‘Hotel California’. Ренди е един от авторите на баладата „Take It to the Limit“, която също така изпълнява вокално.

Ренди Мейснър напуска Eagles през 1977 година, когато е наследен от Тимъти Б. Шмит. Впоследствие Ренди Мейснър издава няколко солови албума. През 1998 година отново се събира с Eagles по време на специалната церемония по вкарване на групата в Залата на славата на световния рокенрол. През 2013 година е поканен да се присъедини към турнето History of the Eagles, но не успява да го направи заради здравословните си проблеми.

Eagles са получили шест награди „Грами“ и бяха включени в „Залата на славата на рокендрола“ през 1998 година. Техният успех през 1970-те години ги превърна в символ на западното крайбрежие на САЩ и сред най-успешните изпълнители на този период. Дори и днес, музиката им остава популярна и продължава да вдъхновява нови поколения.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.