Soundtrack.bg

Пол Стенли от KISS посочи любимия си албум на AC/DC

Свикнали сме повечето рок легенди да са фенове на AC/DC и това е напълно нормално – австралийската банда е истинска легенда в тази музика. Пол Стенли от KISS също може да бъде причислен към феновете на AC/DC, като той дори разкри кой е любимият му албум на групата.

По думите на Стенли, това е записът Back in Black от 1980 година – един от най-великите албуми на AC/DC.

Пол Стенли говори пред списанието Classic Rock, което стартира специална инициатива, посветена на AC/DC, събирайки мненията на различни големи имена от индустрията.

Звездата от KISS Пол Стенли каза: „Когато Брайън Джонсън се присъедини към AC/DC, бях доста любопитен да видя какво ще се получи. Както и всички останали. Чудих се как той ще повлияе на бандата и химията, която те имаха с Бон Скот“.

„Но това, което AC/DC създадоха с Back in Black, бе просто монументално. Начинът, по който албумът стартира с „Hells Bells“ – това просто ме удари така, сякаш за първи път чух Black Sabbath. Казах си – „Боже мой!“ Може да се каже, че в този албум те успяха наистина да „полират“ своя звук. Вече надграждаха това, което вече бяха изградили преди и започнаха да се движат напред. Този вид „оголени кости“, които имаха в ранните дни, бяха заменени с това задвижващо звуково претоварване. Но беше толкова блестящо. Мислех, че спечеленото надделява над изгубеното.“

Много хора на AC/DC също вярват, че Back in Black е може би най-добрият албум на австралийските легенди – техният „магнум опус“ в кариерата им.

Стенли си спомни и за първия път, когато е имал шанс да слуша и гледа AC/DC на живо.

„Това се случи някъде през 70-те в Лос Анджелис. Те бяха супер смели на сцената, а адреналинът бе жесток. Енергията, която басистът Ангъс Йънг имаше, просто ни скри шапката“.

Създадени в Сидни през 1973 година, AC/DC имат вече 17 студийни албума и милиони продадени албуми в цял свят.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.