Soundtrack.bg

Харисън Форд не е бил първи избор за „Индиана Джоунс“

Харисън Форд разкри, че не е бил първоначалният избор за ролята на Индиана Джоунс, според информацията, предадена от Foxnews. Актьорът сподели това докато рекламира петия филм от поредицата.

„Как получих ролята? Тя беше предназначена за Том Селек, но той вече беше се ангажирал със заснемането на телевизионен сериал и трябваше да се откаже от филма“, разказа Форд.

Макар и днес да се счита Харисън Форд за неотменимата фигура на легендарния професор по археология, трябва да отбележим, че в началото екипът имал в предвид Том Селек. Ако не беше имал други ангажименти в това време, вероятно щяхме да гледаме него в ролята на Индиана Джоунс.

Изборът на Харисън Форд да изиграе ролята на Индиана Джоунс е в значителна степен резултат от вмешателството на Джордж Лукас. Той предава сценария на Форд с изискване да го прочете възможно най-бързо и след това го насърчава да се срещне с Стивън Спилбърг и да проведат разговор. Това взаимодействие има съществено значение за избора на Харисън Форд като подходящ кандидат за ролята на Индиана Джоунс.

„Никога преди това не се бях срещал със Спилбърг, но отидох до дома му, за да говорим. Някъде след окола час получих ролята“, коментира Форд.

В едно интервю за списание Empire, Джордж Лукас споделя, че изначално имал съмнения относно Харисън Форд и не искал той и Форд да станат постоянно дуо, подобно на Мартин Скорсезе и Робърт де Ниро. Въпреки тези резерви, Харисън Форд в крайна сметка получава ролята на Индиана Джоунс и заедно със Спилбърг работят по четири филма от франчайза.

След няколко дни ще излезе петият филм от поредицата, но този път Стивън Спилбърг не е режисьор. Той се оттегли и на негово място се появи Джеймс Манголд. Харисън Форд заяви, че това ще бъде последният му филм в рамките на франчайза. Засега някои от отзивите за лентата не са никак добри, но ще видим дали няма да останем приятно изненадани.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.