Soundtrack.bg
цар лъв

В Disney смятат, че „Цар Лъв“ може да стане като „Междузвездни войни“

Един от шефовете на Walt Disney смята, че приказката за Цар Лъв може да се превърне във франчайз, който да достигне дори размерите на мастодони като „Междузвездни войни“, колкото и невъзможно да изглежда това.

Става дума за президента на Walt Disney Studios Motion Picture Шон Бейли, който направи любопитно изказване по време на интервю за „Ню Йорк Таймс“. Според неговите думи, „Цар Лъв“ има потенциала да се превърна в една „голяма и епична сага“, стига Disney да продължи да работи върху този проект.

Бейли заяви: „Има много потенциал, стига да намерим правилните истории и да ги разкажем“.

Шон Бейли все пак не даде подробности и не издаде каквито и да е планове на корпорацията относно развитието на „Цар Лъв“. Все пак, щом той е направил подобно изказване, следва да вярваме, че от Disney действително имат намерение да разширят тази така интересна вселена.

Припомняме ви, че римейкът на анимацията „Цар Лъв“ се появи през 2019 година, когато видяхме какво могат да направят съвременните технологии с тази така любима приказка на малки и големи. Може да се каже, че филмът пожъна положителни отзиви от критика и фенове, макар и да не липсваха мнения, че това са „претоплени манджи“.

Впоследствие Disney направиха и множество други live-action римейци на класически приказки в репертоара си, а такива ще има и занапред. В момента по кината е „Малката русалка“, който всички можем да гледаме на голям екран.

„Цар Лъв“ е анимационен филм, който е създаден от Walt Disney Pictures. Филмът излезе през 1994 година и е насочен към по-млада аудитория, но има и широка популярност сред зрители от всички възрасти. „Цар Лъв“ разказва историята на млад лъв на име Симба, който трябва да преодолее предизвикателствата и отговорностите на кралското си наследство след смъртта на баща си, краля Муфаса. Филмът е известен със своята емоционална история, ярката анимация, незабравимата музика и неповторимите персонажи.