Soundtrack.bg

Marvel обмисляли да дадат различна роля на Робърт Дауни-младши

От Marvel обмисляли да дадат на Робърт Дауни-младши роля, различна от тази на Железния човек, сподели режисорът на филмите за Тони Старк Джон Фаврьо.

Няма спор, че Дауни-младши се превърна в една от големите звезди на MCU – кино вселената на Marvel, а ролята му на гениалния учен Тони Старк бе брилянтна. Това обаче е можело да бъде съвсем различно, призна Джон Фаврьо.

Първият си филм за Marvel Робърт Дауни-младши засне през 2008 година, като именно с „Железния човек“ бе дадено началото на MCU. След това последваха две продължения на филма, като Дауни-младши видяхме и в други продукции на MCU. Той се оттегли от франчайза през 2018 година, когато участва в епичния „Отмъстителите: Краят“.

Джон Фаврьо говори с лидера на Marvel Studios Кевин Файги в специално видео, посветено на 15 години MCU, като призна, че той почти е избрал Дауни-джуниър за съвсем различна роля.

Стана ясно, че е било възможно Дауни-джуниър да бъде избран за ролята на злодея Доктор Дуум, ако тогава той е бил включен в MCU – нещо, което все още не се е случило.

Фаврьо похвали актьора за начина, по който напълно е разбрал какво се изисква от него в ролята на Тони Старк.

„Щом Робърт бе избран за ролята, моята работа като режисьор стана доста по-лесна, защото той успя да разбере нюансите на героя.“

Джон Фаврьо е на мнение, че Робърт Дауни-младши е сред основните причини за успеха на MCU и филмите на Marvel изобщо.

„Помня, че това бяха мрачни дни, а прогнозите бяха срещу нас. Тогава казвах на Робърт, че нямаше да сме там, ако не беше той. Че без него изобщо нямаше да имаме студио“.

Предстои да гледаме Робърт Дауни-младши в новия филм на Кристофър Нолан – „Опенхаймер“, макар и той да няма главна роля в него. През 2020 той участва и в „Дулитъл“, но филмът не се оказа особено успешен.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.