Soundtrack.bg
ед шийрън

Ед Шийрън се закани, че може да се откаже от музиката

Британската поп звезда Ед Шийрън шокиращо се закани, че може да напусне музиката и да се оттегли от тази индустрия. Причина за това е делото за нарушаване на авторските права, което в момента тече срещу него.

Шийрън е обвиняван, че песента му „Thinking Out Loud“ e „окрала“ една от класиките на великия Марвин Гей – „Let’s Get It On“. Разбира се, британецът категорично отрича обвиненията срещу себе си и явно ги приема доста навътре, имайки предвид реакцията му в случая.

В последните месеци Шийрън положи доста правни усилия, за да сложи край на обвиненията срещу него, но без успех.

Изданието New York Post цитира Шийрън, който е заявил: „Ако това се случи (да загуби делото, бел. ред.), то тогава спирам… приключвам. Намирам за наистина обидно да работя цял живот като певец и автор на песни и да го омаловажавам“.

Според версията на Ед Шийрън, всичките прилики между неговата песен и тази на Марвин Гей са изцяло плод на случайност. Според него, въпросните прилики са твърде общи, за да се формира дело за нарушаване на авторските права.

Делото срещу Ед Шийрън бе заведено през 2018 година от компанията Structured Asset Sales, която притежава част от правата на Ед Таунсенд, който от своя страна е един от авторите на парчето „Let’s Get It On“. През септември 2022 година съдията реши, че Шийрън и Structured Asset Sales ще трябва да разрешат спора си пред съдебно жури, което ще реши дали „Thinking Out Loud“ действително копира „Let’s Get It On“.

Иначе Шийрън се готви за началото на своето турне „Mathematics Tour“, което стартира тази седмица. Шийрън ще представи музиката си пред публиката в Северна Америка, както на стадиони, така и на по-интимни концерти пред по-малко публика.

Утре (5 май) ще излезе и петият студиен албум на британеца, който ще съдържа 14 парчета и надяваме се, ще ни зарадва отново с хубава музика.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.