Soundtrack.bg
aerosmith

Aerosmith се оттеглят – обявиха прощалното си турне

Рок ветераните и легенди на музиката Aerosmith обявиха своето прощално турне. То ще носи името „Peace Out“, като ще стартира през тази година и ще продължи през следващата 2024. Бандата The Black Crowes ще бъде подгряваща, а билетите ще бъдат пуснати в продажба след няколко дни. Участие в турнето обаче няма да вземе барабанистът Джоу Крамър, който напоследък не е част от бандата.

Новините идват съвсем скоро след като Аerosmith сложиха преждевременно край на турнето си „Deuces Are Wild“, а основна причина за това бяха здравословни проблеми на фронтмена Стивън Тайлър. Сега обаче бандата ще тръгне на своето последно турне, с което и практически ще си вземе „сбогом“ с публиката.

Турнето ще се проведе изцяло на територията на Северна Америка – САЩ и Канада. Всичко ще започне във Филаделфия на 2 септември и ще приключи в Монреал на 26 януари. Това ще бъде и финалният концерт на Aerosmith.

Aerosmith пуснаха и специален трейлър на предстоящото турне:

Aerosmith е американска рок група, основана през 1970 година в Бостън, Масачузетс. Групата е известна с множество хитове и е сред най-успешните артисти в историята на рок музиката. Някои от най-известните им песни включват „Dream On“, „Walk This Way“, „Sweet Emotion“, „Janie’s Got a Gun“ и „I Don’t Want to Miss a Thing“. Aerosmith имат продадени над 150 милиона записа по света и са носители на множество награди, включително 4 награди „Грами“. Групата все още свири и записва музика днес, но както разбрахме, скоро ще преустанови концертната си дейност.

Aerosmith е създадена в състав Стивън Тайлър (вокалист), Джо Пери (китарист), Рейни Мейбъри (басист), Том Хамилтън (басист) и Джо Крамър (барабанист). През годините групата претърпя множество промени в състава си, но Стивън Тайлър и Джо Пери останаха постоянни членове.

Aerosmith е известна не само с музиката си, но и със своя изключителен стил и имидж. Групата бе включена в „Залата на славата на рок музиката“ през 2001 година и е свирила на някои от най-големите фестивали и сцени по света, включително Woodstock, Live Aid и Super Bowl.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.