Soundtrack.bg

Marvel съжалили, че уволнили Джеймс Гън

Гигантът Marvel е съжалил за решението си да уволни режисьора Джеймс Гън, стоящ зад филмите за Пазителите на галактиката. Това потвърди продуцентът Кевин Файги, който е основна движеща сила в кино вселената на Marvel – MCU.

Напомняме, че Гън бе уволнен от Marvel през 2018 година, когато на бял свят излязоха негови противоречиви туитове, написани преди доста години. Тогава обаче целите екипи на „Пазители на галактиката“ се обединиха и застанаха заедно в подкрепа на Гън, който все пак бе ангажиран да заснеме предстоящия трети филм от поредицата, участие в който взима българската актриса Мария Бакалова.

Феновете на Marvel също застанаха в подкрепа на Гън, имайки предвид качествата му, а и факта, че тези въпросни туитове са били написани преди наистина доста време.

Кевин Файги разкри, че когато Гън е бил уволнен, Marvel не са интервюирали никого за евентуалната му замяна като режисьор на „Пазители на галактиката“.

„Дори нямахме предварителен лист с имена, просто защото не можехме да го направим. Не можехме да приемем, че трябва да го заменим“, заяви Файги.

Той разкри, че президентът на филмовия отдел на Disney Алън Хорн е съжалил за решението си да уволни Джеймс Гън.

„Алън Хорн просто не се чувстваше добре от случилото се. Тогава той взе това решение, защото смяташе, че е правилното такова в случая“.

В крайна сметка Джеймс Гън реши отново да се завърне в MCU, след като Алън Хорн поднесе публично извинение и се срещна с него няколко пъти.

В момента Джеймс Гън е не само режисьор на „Пазители на галактиката“ 3, но и новият главен човек в основния конкурент на Marvel – DC. Той вече работи активно по развитието на кино вселената на DC, която изостава от тази на Marvel и се нуждаеше от свежи идеи, за да се „рестартира“ по най-добрия възможен начин. А какво ще постигне Гън с DC – това предстои да видим.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.