Soundtrack.bg

Членовете на Metallica посочиха първите албуми, които са притежавали

Metallica бяха гости в шоуто на Джими Кимъл, където говориха за своя нов албум 72 Seasons, който ще излезе след само няколко дни. Той е под №11 в дискографията на легендите, а някои от песните вече бяха представени на публиката. Групата изпълни на живо и една от песните в него.

Членовете на траш метъл бандата получиха интерес въпрос от водещия, а именно – кой е първият музикален албум, който те някога са притежавали.

Ларс Улрих, например, сподели: „Първият, който си купих, през 1973 година, бе Fireball на Deep Purple. Това бе само ден след като баща ми ме заведе да ги видя на живо в Копенхаген.“

Междувременно Робърт Трухильо добави: „Първият ми албум бе Abraxas на Santana.“ Този албум ще бъде запомнен с два страхотни сингъла – „Black Magic Woman“ и „Oye Como Va“. Изглежда, че именно този албум е помогнал на Робърт Трухильо да се влюби в музиката и да започне да свири на бас китара.

Китаристът Кърк Хамет отговори, че първият му притежаван запис е коледният албум на Partridge Family, като отговорът му очаквано предизвика смях сред публиката. Той допълни, че в случая албумът дори е пристигнал при него със специален подарък – поздравителна картичка от Partridge Family, която Кърк Хамет обаче вече не притежава.

Стигаме и до фронтмена Джеймс Хетфийлд. Той заяви, че това е било албум на Lynyrd Skynyrd, но явно не успя да се сети кой точно. Хетфийлд и преди е говорил за тази група, като бе определил песента „Free Bird“ като „най-великата на всички времена“.

Иначе Metallica не пропуснаха да забият едно от новите си парчета в шоуто на Джими Кимъл. Това бе първият сингъл от албума, носещ името „Lux Æterna“. Определено изпълнението на бандата бе въздействащо и не остави публиката в студиото равнодушна. Можем само да се надяваме, че новият албум на траш метъл боговете ще си заслужава чакането. Определено имаме нужда от нещо подобно!