Soundtrack.bg

БАТ България участва отново в инициативата „Пчелен мед за смет“

За трета поредна година БАТ България и приятели почистиха значително количество отпадъци от Борисовата градина

На връх светлия празник Цветница, екипът на БАТ България, партньори, доброволци, граждани и популярни родни личности, заедно, за близо два часа, почистиха около 100 килограма неправомерно изхвърлени отдпадъци в парк Борисовата градина в столицата. Компанията е основен партньор на инициативата „Пчелен мед за смет“, в чието трето издание се включиха стотици хора за почистване на парка. Каузата на инициативата, подкрепена от БАТ България, е да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда и поощряване на доброволчеството.

Сред неправилно изхвърлените боклуци имаше фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, както и по-обемни отпадъци. Кампанията „Пчелен мед за смет“ е основен компонент в годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие.

Всеки участник в иницитивата получи символичен подарък бурканче с натурален пчелен мед, а на финала на кампанията се проведе церемония по награждаване за отличилите се с най-много събрани отпадъци, последвана от музикална програма.

По време на „Пчелен мед за смет“ от БАТ България отново призоваха за изхвърляне на отпадъците само на предназначените за тях места.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.