Soundtrack.bg

Motorhead няма да правят reunion tour без покойния Леми

Абсолютно изключено е метъл легендите Motorhead да се съберат отново на сцена без покойния фронтмен на групата Леми Килмистър. Това потвърди барабанистът Мики Дий, който изключи такава възможност.

Т.нар. reunion турнета стават доста популярни напоследък. Друга легендарна банда Pantera също го направи, макар и с доста променен състав. Това породи следния въпрос – дали и Motorhead не могат да го направят, заменяйки Леми Килмистър с друг вокалист?

Според Мики Дий, това няма как да се случи.

Той заяви: „Не. Не смятам, че феновете биха искали да видят нещо подобно. Поне за мен, това е прекрачване на границата. Никога, никога няма да тръгнем на турне с името Motorhead и да наемем друг човек да изпълнява частите на Леми. Това няма как да се случи. Продължаваме обаче да се качваме на сцена от време на време“.

„Тук в Швеция направих няколко концерта с едни млади момчета и изсвирихме 10 песни на Motorhead, а шоуто бе продадено доста бързо. Наистина е яко да си отново на сцена и да свириш старите класики. Но това далеч не означава, че се опитваме отново да бъдем Motorhead. Нито сме го рекламирали като Motorhead. Беше рекламирано като „Мики Дий и приятели“.

Мики Дий все пак каза, че не вижда нищо лошо в това старите групи да се събират отново пред публика.

„Не разбирам защо феновете се оплакват толкова много от това. Ако те имат чак такъв проблем, могат просто да спрат да слушат и да следват бандата. Има обаче много други хора, които искат да чуят тези песни. Казано така, все пак всичко трябва да се случи по един добър и уважителен начин. Не искам да споменавам имена на групи, но не всичко го правят така. Понякога е очевидно, че техният водещ стимул са парите и нищо друго“.

Motorhead действително не функционират след смъртта на Леми Килмистър, но както се вижда, Мики Дий не спира да свири пред публика.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.