Soundtrack.bg

12 часа за прослушване при Куентин Тарантино

12 часа е продължило прослушването на актьора Остин Бътлър за неособено голямата му роля във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Това разкри самият той в интервю пред Variety.

В последния засега филм на Тарантино, Бътлър играе ролята на Текс Уотсън. Той си спомня, че прослушването му за ролята е продължило доста дълго, като за разлика от другите режисьори, Тарантино не записва срещите си с актьорите, за да ги изгледа впоследствие.

Той си спомня: „Повечето прослушвания на актьорите минават за по 10 минути, при това – ако извадиш късмет. Аз отидох там в 9 сутринта и останах до 9 вечерта.“

„Той не записва прослушванията. За сметка на това, наистина работи с теб и те следи внимателно. Същото е и на снимачната площадка – там той не гледа актьорите през монитор. Спомням си, че в този ден трябваше да имам още две срещи, а понеже телефонът ми не беше с мен, агентът ми бе почнал да се притеснява“.

Бътлър каза още: „Но в края на деня, Куентин ме прегърна и ми каза, че съм получил ролята“.

Несъмнено обаче звездният момент на Остин Бътлър дойде с ролята му на Краля на рокендрола Елвис Пресли в биографичния филм за покойния музикант. За тази си роля той спечели награда „Златен глобус“, като в момента е номиниран и за „Оскар“ – все факти, които сериозно вдигнаха акциите му в Холивуд. Сега на Остин Бътлър му предстои участие в продължението на „Дюн“, както и в лентата The Bikeriders на режисьора Джеф Николс.

Колкото до Куентин Тарантино, има слухове, че следващият му десети филм ще му бъде и последен. Остава да видим какво ще ни предложи този път легендарният американски режисьор в (може би) финалната си филмова продукция. Ако това се окаже истина, то няма спор – той наистина ще ни липсва, тъй като почеркът му по отношение на киното е силно отличителен.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.