Soundtrack.bg
50 Cent

50 Cent се завръща към музиката

Легендарният рапър 50 Cent обяви, че възнамерява да се завърне към активното правене на музика.

Изпълнителят на „In Da Club“ не е представял нищо ниво от 2014 година насам, когато издаде албума Animal Ambition. През тези години 50 реши да се посвети на други бизнес проекти, сред които и разработването на собствен сериал.

Сега обаче рапърът явно е решил, че трябва отново да влезе в студиото. Пред Billboard той заяви следното: „Когато искам, получавам нужното внимание от музиката. Току-що направих турне в 45 държави, като навсякъде всичко бе разпродадено. Това ме накара да искам да напиша нещо ново. По отношение на продажбите, вече съм направил това, което исках да направя – продал съм над 35 милиона албума. Не сингли, а албуми“.

Той добави: „Кариерата ми в рап музиката бе толкова извън комфорта, че всички искат да забравят, че това се е случило. Но аз не дойдох тук, за да бъда приятел на останалите. Трябваше да намеря начин да изляза на преден план.“

50 Cent продължава да се занимава активно с множество проекти. Наскоро той обяви, че работи по „модерна версия“ на „Осмата миля“ – биографичният филм на неговия добър приятел и суперзвезда на хип-хопа Eminem. През миналата година той представи и документалния филм Hip-Hop Homicides, който обърна внимание на насилието в рап музиката. Там се говори за смъртта на някои съвременни рапъри като Pop Smoke и XXXTentacion.

Роден с истинско име Къртис Джаксън, 50 Cent се превърна в един от успешните хип-хоп изпълнители на 21 век. Безспорно албумът Get Rich or Die Tryin’ от 2003 година е неговият най-силен проект, донесъл му и най-много продажби. Добрата новина за феновете му е, че той явно има намерението отново да влезе в звукозаписното студио, за да представи нещо ново на публиката. Наскоро 50 Cent бе и в София, където родните му почитатели имаха възможността да го видят и слушат на живо. Остава да видим какво ще ни предложи той в бъдеще.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.