Soundtrack.bg

Lucasfilm се отказаха от сериала за Ландо Калрисиан?

Създаването на сериали от вселената на „Междузвездни войни“ вече е нещо нормално, откакто Walt Disney пусна своята собствена стрийминг услуга Disney+. Всичко започна с отличния „Мандалорецът“, който бе последван от проекти за Боба Фет, Оби-Уан Кеноби и Касиан Андор. Може да се каже, че в момента Lucasfilm и Disney се фокусират именно върху сериалите и съдържанието за стрийминг платформата, имайки предвид, че отдавна не е имало нов филм по кината. Нито пък в момента се снима такъв.

Според информация на някои медии, Lucasfilm обаче са решили да прекратят един от бъдещите си проекти за сериали, а именно – този за младия Ландо Калрисиан с Доналд Глоувър в главната роля. Този персонаж успяхме да видим във филма за Хан Соло отпреди години, когато именно Глоувър бе един от ангажираните актьори.

Сега доста фенове очакваха с нетърпение сериал за Ландо, но в крайна сметка до такъв може и да не се стигне. Според някои източници, една от основните причини за това е натовареният график на Доналд Глоувър, който съвместява кариерата си на актьор с тази на музикален изпълнител. Той е човекът зад успешния „Аталанта“, който обаче приключи. Въпреки по-освободената му програма, Глоувър все още има твърде натоварен и наситен график. Той има уговорка с Amazon за продукция за тяхната стрийминг платформа Prime Video, което сериозно затруднява реализирането на „Ландо“.

Сериалът за Ландо трябваше да бъде написан от Джъстин Симиен, познат от работата си по продукцията Dear White People. А дали проектът все пак няма да оживее, въпреки проблемите около реализацията му, това предстои да разберем.

Иначе последният засега сериал от света на „Междузвездни войни“ е „Андор“, разказващ за Касиан Андор – персонаж, който видяхме в спиноф продукцията Rogue One. Шоуто получи добри оценки от критици и публика, което потвърждава, че Disney+ явно са на прав път, що се отнася до съдържанието в платформата си.