Soundtrack.bg

Племенникът на Майкъл Джаксън ще го изиграе във филм

Джафар Джаксън, племенник на Майкъл Джаксън, бе избран да изиграе Краля на попа в предстоящ биографичен филм за него.

Джафар е син на Джърмейн Джаксън – брат на Майкъл и един от членовете на групата Jackson 5. Режисьор на филма ще бъде добре познатият Антоан Фукуа, който в крайна сметка се е спрял именно на Джафар за голямата отговорност да се изиграе един от най-великите музикални артисти на всички времена.

Антоан Фукуа сам разкри новината чрез социалните мрежи. В инстаграм той написа: „Горд съм да обявя Джафар Джаксън като Майкъл във филма, който ще проследи пътуването на мъжа, станал известен като Краля на попа. Очаквайте скоро“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoine Fuqua (@antoinefuqua)

Филмът ще носи името „Майкъл“, но все още няма обявена дата за неговата премиера на голям екран. На снимката, споделена от Антоан Фукуа, можем да видим Джафар Джаксън в действие – облечен като Майкъл и пресъздаващ някои от култовите му танцувални движения.

Самият Джафар Джаксън пее още от 12-годишен, а през 2019 година той издаде първия си сингъл – „Got Me Singing“.

Говорейки за получената роля на Майкъл Джаксън, неговият племенник заяви: „За мен е истинска чест да вдъхна живот на историята на моя чичо Майкъл. До всички фенове по целия свят – ще се видим скоро!“

В изказване до Variety, майката на Майкъл Джаксън одобри избора на Джафар за ролята, споделяйки, че е „нещо прекрасно той да продължи завета на семейство Джаксън“.

Любопитен факт е, че продуцент на „Майкъл“ ще бъде Греъм Кинг, който бе продуцент и на „Бохемска рапсодия“ за Queen – един от най-успешните музикални биопици на всички времена. Очаква се филмът да проследи първите стъпки на Майкъл Джаксън към славата с Jackson 5, стигайки до сексуалните обвинения към него и неочакваната му кончина през 2009 година. Определено това е филм, който ще се очаква с огромен интерес, а ние нямаме търпение да го видим.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.