Soundtrack.bg

Бела Рамзи получи комплименти за представянето си като Ели в The Last of Us

Английската актриса Бела Рамзи доби световна популярност с ролята си в „Игра на тронове“, където тя по един впечатляващ начин изигра Лияна Мормон. Представянето на Рамзи бе толкова впечатляващо, че тя се превърна в една от най-харесваните актриси в сериала.

Този нейн успех ѝ отвори врати към друг голям проект на HBO, а именно – сериалът по култовата видео игра The Last of Us. Там тя си партнира с холивудската звезда Педро Паскал, като двамата влизат в ролята на Джоуъл и Ели – герои в един постапокалиптичен свят, почти затрит от смъртоносна вирусна пандемия, превръщаща хората в страховити зомбита.

Създател на сериала е Крейг Мейзин, който стои зад един от най-добрите сериали за последните години – „Чернобил“. Той призна, че именно ролята на Ели е най-сложната по отношение на кастинга. Той обаче сподели в интервю, че според него именно представянето на Бела Рамзи като Ели е било „най-забележителното“ на снимачната площадка на сериала.

Той сподели: „Кастингът за Ели отне повече време, защото това е много трудна роля за избор на актриса. Трябваше да изберем актриса, която да изиграе 14-годишно момиче. А актьорството е доста трудна работа, нали? Лесно е да сбъркаш жестоко, но доста по-трудно е да се справиш добре. Истината е, че децата нямат чак толкова голям опит по отношение на преживявания. Трудно би било за едно дете да изиграе ролята на Ели.“

Крейг Мейзин потвърди, че над 100 актриси са били тествани за ролята на Ели, преди да се появи Бела Рамзи, която получи ролята. Мейзин обаче се е тревожил, че другият създател на сериала Нийл Дръкман, който стои и зад самата игра, е нямало да хареса Рамзи.

„Бях се паникьосал, че Нийл няма да я хареса. Тогава трябваше да живея с мисълта, че не сме избрали най-добрата възможна Ели. За мое щастие, той веднага я заобича. А ние нямаше как да се справим по-добре. Тя е просто забележителна актриса“.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.