Soundtrack.bg
Pearl Jam

Pearl Jam очакват новият им албум да е готов през 2024

Гръндж легендите Pearl Jam имат надежди, че следващият им студиен албум ще бъде готов и представен на публиката през 2024 година. Това заяви един от членовете на бандата – китаристът Стоун Госард.

Госард даде интервю пред американска радиостанция, като той обсъди детайлно работните процеси на Pearl Jam и плановете на групата. Той призна, че „много скоро“ те ще представят нова музика, като вече са направили „наистина добър старт“ на следващия си албум.

Госард добави, че „вече има песни, които са почти завършени“, но има и „много такива, които все още не са“. Той каза: „Имаме толкова много демота, че ще ни отнеме доста време, за да ги завършим. В момента всеки един от групата пише нова музика. Опитваме се да измислим нещо различно за нас и също така вълнуващо“.

„Предполагам, че ще отнеме време поне до 2024 година, за да излезе новият ни албум. Но не спираме да работим върху него“, каза още китаристът на американските гръндж легенди.

Pearl Jam са активни от началото на 90-те години, като с времето те се превърнаха едни от иконите на сиатълската гръндж сцена, редом до банди като Nirvana, Soundgarden и Alice in Chains. Следващият албум на групата ще бъде под под №12 в нейната дискография, следвайки издадения през 2020 година Gigaton.

До този момент Pearl Jam са продали над 85 милиона албума в световен мащаб, което я прави една от най-успешните алтърнатив/гръндж рок банди на всички времена. През 2017 година те бяха приети в световната Зала на славата на рокенрола. Последният албум на Pearl Jam Gigaton бе приет с добри оценки от страна на повечето медии, като записът получи четири от пет звезди от списание Rolling Stone и същата оценка от медии като The Guardian и Allmusic. Журналистът Стийв Лампирис дори определи албума като най-експерименталния в кариерата на Pearl Jam до настоящия момент. Остава да видим какво са ни подготвили те и този път, но изглежда ще трябва да почакаме за това.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.