Soundtrack.bg

Крисчън Бейл иска да изиграе фронтмена на Happy Mondays

Холивудската звезда Крисчън Бейл е играл какви ли не роли в своята кариера, а сега той има желание да осъществи нов проект. 48-годишният английски актьор иска да изиграе фронтмена на бандата Happy Mondays Шон Райдър.

Бейл сподели, че именно Райдър е музикантът, който има най-силно желание да изиграе като роля. До момента той е участвал в над 50 различни филми, дебютирайки в „Империя на слънцето“ на Стивън Спилбърг от 1987 година. Засега обаче Бейл не е участвал в така модерните напоследък музикални биографични блокбъстъри като „Рокетмен“ и „Бохемска рапсодия“.

В интервю за NME Бейл споделя, че винаги е бил впечатлен от персоната на Шон Райдър. Той заяви: „Той винаги е бил толкова интересна фигура. Когато растях, обожавах Happy Mondays. Така че да – бих искал да вляза в подобна роля“.

По всичко изглежда обаче, че Крисчън Бейл ще се размине с тази възможност. Актьорът от Skins Джак О’Конъл вече е подписал договор да изиграе Шон Райдър в предстоящ биографичен филм за Happy Mondays. Режисьор ще бъде Мат Грийнол, който е сценарист на друга музикална лента – Nowhere Boy and Control за Иън Къртис от Joy Division. Предстоящият филм ще бъде базиран на биографията на Шон Райдър от 2011 година Twisting My Melon, но няма обявена дата за неговото излизане на голям екран.

На този етап Крисчън Бейл осъзнава, че най-вероятно вече е загубил шанса си да изиграе Шон Райдър. Научавайки за предстоящия филм, той сподели: „Е, по всичко изглежда, че вече съм загубил тази роля. Вероятно вече съм и твърде стар за това“.

В момента Бейл промотира първия си филм за стрийминг платформата Netflix – The Pale Blue Eye. Там той играе детектив, който е нает, за да разследва убийството на войник в американска военна академия. По време на разследването той среща млад кадет, с когото заедно работят за решаване на случая. Интересното е, че въпросният кадет е базиран на младия Едгар Алън По.