Soundtrack.bg
Eminem

Боб Дилън призна, че е фен на Eminem и Wu-Tang Clan

Рок легендата Боб Дилън изненадващо призна, че е почитател на хип-хоп звездите Eminem и Wu-Tang Clan. Той посочи и други артисти, които смята за вдъхновяващи и за които казва, че му харесват.

Изданието The Wall Street Journal публикуав обстойно интервю с Боб Дилън, където легендарният музикант говори по интересни теми – от развитието на технологиите до съвременните музикални стрийминг платформи. Попитан как търси и открива нова музика, Боб Дилън отговори, че най-често това става случайно.

Сред изпълнителите, които определя за вдъхновяващи, Дилън изненадващо спомена Eminem и Wu-Tang Clan – едни от големите имена на рап музиката. Той ги похвали за техните „усещания за думи и език“, добавяйки, че „обича да слуша всеки, чиято визия има паралел с неговата“. Сред артистите, които той харесва, Дилън изброи Royal Blood, Celeste, Ленард Коен, Rag N’Bone Man и Ник Кейв.

Не за първи път Боб Дилън споменава Eminem в свое интервю. През 2001 година, когаро рапърът е на върха на славата си, Дилън каза пред „Тайм“, че не е слушал много от музиката му, но добави, че „явно той прави нещата както трябва“.

Попитан кои артисти е имал възможността да гледа и слуша на живо, Боб Дилън спомена, че е бил на концерти на банди като Metallica, Oasis и Klaxons. Той още определи барабаниста на The Beatles Ринго Стар като „никак лош певец и страхотен музикант“, а композитора Ханс Зимер за „изцяло нов вид суперзвезда“. Запитан какви жанрове музика слуша най-често, Боб Дилън спомена стилове като кънтри блус, хилбили, западен суинг, блуграс и други. И добави: „Музикалната история казва, че когато обединим всички тези стилове, тогава получаваме рокенрол. Предполагам, че това е любимият ми жанр от всички“.

Попитан какво мисли за съвременните начини за слушане на музика, Дилън отвърна: „Всичко е твърде лесно. Само едно кликване с пръста, едно леко щракване, това е всичко, което е необходимо, и ние сме там… Всичко е твърде лесно, твърде демократично.“

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.